Előző 802. Világbajnoki selejtező Következő

Bulgária
  2:0  
(1:0)
Magyarország

Időpont: 2005.10.08. Helyszín: Szófia, Vaszil Levszki-stadion Térkép
Vezette: Delevic, szerb Nézőszám: 2000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Lothar Matthäus 

Góllövők: Berbatov/30 , Lazarov/54

Cserék: Halmosi Péter  -> Kerekes Zsombor  /45 , Lazarov -> Georgiev /61 , Jankov -> Gragorov /68 , Sz. Petrov -> Kamburov /73 , Buzsáky Ákos  -> Kovács Zoltán  /77

Kiállítások: Torghelle Sándor /92
Kommentár:

Matthaus amikor kapitánya lett a nemzeti tizenegynek határozottan kijelentette, hogy eljuttatja a válogatottat a világbajnokságra. Nos, erre már nincs esély. A ma Bulgária ellen vívott találkozónak már egészen más tétje van. Egyik csapat sem végezhet a csoport első, vagy második helyén, de még mind a ketten lehetünk harmadikok. Ez a 2008-as EB-selejtezők sorsolása szempontjából fontos - vagyis hogy hányadik kalapba kerülünk.

A csapat összeállításánál a kapitány nehézségekre hivatkozott, ami igaz is, hiszen Gera, Juhász, Éger, Takács sérültek, Böőr pedig eltiltása miatt nem játszhat. Ha azonban meggondoljuk, hogy a két év alatt Matthaus mintegy hetven játékost próbált ki, talán elvárható lenne, hogy a kiesők helyettesítése ne okozzon ekkora gondot. (Gera sérüléseivel kapcsolatosan a játékos klubja és a szövetségi kapitány illetve a szövetség között nézeteltérések vannak. Gera szerint komolyan kell venni sérüléseit és szeretne tökéletesen egészséges lenni. A kapitány viszonya a hazai klubokkal sem felhőtlen, ez tovább nehezíti a felkészülést.)

Rögtön támadással kísérleteztek a vendéglátók, de veszélyt nem jelentettek. Nem úgy Torghelle, aki a jobb oldalon nyargalt vagy negyven métert és, már kissé kiszorított helyzetből, a kapufát találta el. Kiegyenlített, nem túl izgalmas játék alakult ki, támadásokkal valódi helyzetek nélkül.

Fél óra játék után összehoztuk a vezetést a hazai csapatnak. Balról szállt a kapu elé egy veszélytelen beívelés, amire Király kimozdult, de mielőtt elérhette volna a labdát Gyepes elcsúsztatta előle. Az egyedül pattogó játékszerre Berbatov csapott le és egy méterről a kapuba gurította. (1-0)

Ez maradt a félideji eredmény is. Akció gyakorlatilag nem történt.

A második félidő sem mutatott lényeges változást. Tíz perccel a kezdő sípszó után Iliev percei következtek. Előbb tizenöt méteres, bal alsóba tartó lövését kellett hárítania Királynak, majd pedig két védővel harcolva eljutott a tizenegyes pontig. Onnan passzolt az érkező Lazarovhoz, aki hat méterről nem hibázott. (2-0)

A gól után a hazai csapat lelassított. Mi továbbra is próbálkoztunk. Torghelle nevét érdemes emlegetni. Huszonöt perccel a vége előtt leadott, húsz méteres lövése telibe találta a kapufát. Tíz perccel később betört a tizenhatoson belülre és elesett, többek véleménye szerint nem magától, a bíró azonban nem adott büntetőt. A hosszabbítás perceiben végül betalált a kapuba, de lesről szerezte a gólt, ezért érvénytelen volt. Torghelle mérgében, elkeseredésében hatalmas gyertyát rúgott. A sípmester kiállította, majd lefújta a találkozót.

Matthaus még kifejtette a játékvezetői hármasnak, hogy mit és mikor kellett volna másként tenniük. Mindez persze már semmin nem változtatott. A harmadik hely is elúszott és ezen már az sem változtatna, ha valaki Matthausnak magyarázná el, hogy mit és mikor kellett volna másként tennie. 
 
Előzmények
Válassz a listából