Előző 791. Világbajnoki selejtező Következő

Málta
  0:2  
(0:1)
Magyarország

Időpont: 2004.11.17. Helyszín: La Valletta, Ta \'Qali National Stadium Térkép
Vezette: Asumaa, finn Nézőszám: 2000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Lothar Matthäus 

Góllövők: Gera Zoltán /39 , Kovács Péter /93

Cserék: Mattocks Claude -> Galea Joseph /60 , Torghelle Sándor  -> Kovács Péter  /67 , Woods Ivan -> Cohen Andrew /74 , Waltner Róbert  -> Lipcsei Péter  /79 , Agius Gilbert -> Barbara Etienne /86 , Rósa Dénes  -> Gyepes Gábor  /91

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

A negyedik világbajnoki selejtezőt sorsdöntőnek nevezte a kapitány. Szerinte ha gyorsan gólt tudunk szerezni, akkor biztos a győzelem. Szabics nem kapott meghívást a keretbe. Korábban Matthaus azt mondta, hogy ki fog derülni, kivel nem volt elégedett.

A gyors gólnak nyomát sem lehetett látni a mérkőzésen. Sőt, annak a mintegy hetven helynyi különbségnek sem, ami a két csapat között a világranglistán mutatkozott. A találkozó első néhány percében megpróbáltuk letámadni a hazaiakat, de ez nem hozott eredményt. Az ötödik perctől magukra találtak a vendéglátók és átvették a kezdeményezést. A hetedik percben Mifsud fejesét Király csak nagy bravúrral tudta kiöklözni. Ezután is a máltaiak támadtak, mi pedig kicsit fejvesztetten védekeztünk. Az első kapuralövésnek nevezhető megmozdulásunkra tizenhét percet kellett várni. Ekkor Waltner passzolt Torghelle elé, aki közel tizenhat méterről lőtt mellé. Továbbra is a hazai csapat maradt a meghatározó. Támadásaik komoly veszélyt szerencsére nem jelentettek. A huszonötödik percben Huszti húsz méterről kapura küldött szabadrúgása éppen csak elkerülte a kaput. A továbbiakban kiegyenlített játék folyt. A második hatalmas máltai helyzet a harminckettedik percben maradt ki. Agius húsz méterről bombázott és a labda alig kerülte el a kaput.
Már az utolsó öt perc közeledett az első félidőből, amikor Gera-Torghelle-Gera összjáték után a csatár tizennégy méterről csavarta be a labdát a hálóba. (0-1)

A második játékrész megint hazai támadásokkal kezdődött. Öt perccel a kezdés után kis híján kiegyenlítettek. Maitocks öt méterről átemelte a labdát, de kapusunknak még sikerült egy bravúros mozdulattal a kapufára ütni a labdát, ahonnan az a mezőnybe pattant. Összességében a Máltai csapat most is többet birtokolta a labdát, lelkesebben játszott és helyzeteik is akadtak. Az utolsó fél órában végre mi is mutattunk valamit. Gera, Waltner, Hajnal majd Kovács próbálkozásai kerülték el a kaput.

A legutolsó akció végül meghozta a második gólt. Teljesen kitámadt a hazai csapat, még a kapus is feljött. A kontra támadást Dárdai indította, majd középre adott Kovácshoz, aki az üres kapuba gurított.

Jellemző a mérkőzésre, hogy a találkozó hajrájában becserélt Lipcseivel is a védelmet erősítette Matthaus. 
 
Előzmények
Válassz a listából