Előző 790. Világbajnoki selejtező Következő

Svédország
  3:0  
(1:0)
Magyarország

Időpont: 2004.10.09. Helyszín: Stockholm, Rasunda-stadion Térkép
Vezette: Dougal, skót Nézőszám: 32300
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Lothar Matthäus 

Góllövők: Ljungberg Fredrik /26 , Larsson Henrik /50 , Svensson Anders /68

Cserék: Mjällby Johan -> Nilsson Mikael /46 , Molnár Balázs  -> Hajnal Tamás  /55 , Torghelle Sándor  -> Kovács Péter  /69 , Wilhelmsson Christian -> Alexandersson Niclas /74 , Svensson Anders -> Källström Kim /80 , Bodnár László  -> Fehér Csaba  /80

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

A harmadik világbajnoki selejtező.
A FIFA világranglistáján előre lépett a csapat és a 68. helyen áll. Selejtező csoportunkban az ellenfeleink helyezése alapján (Bulgária a 41., Horvátország 23., Izland 88., Málta 133., Svédország a 22.) csupán két nálunk gyengébb csapattal találkozunk. Az első két csoportmérkőzésen a helyezéseknek megfelelően szerepeltünk Horvátország és Izland ellen. Most A horvátokkal nagyjából azonosan rangsorolt Svédország következik. A svédek számára csak a győzelem az elfogadható, mert legutóbbi mérkőzésükön, otthon, kikaptak Horvátországtól. Számunkra Matthaus a döntetlent is jó eredménynek tartaná.

A mérkőzésen az első percekben mi próbálkoztunk, de tíz perc elteltével a hazai csapat vette át az irányítást. Többet birtokolták a labdát, kezdeményezőbben játszottak, de veszélyt nem okoztak egészen a félidő közepéig. Ekkor a jobb oldalról szállt be a labda a tizenhatoson belülre. Allback a kapu közeléből visszafejelt a tizenegyes pontra zavartalanul befutó Ljungberg elé, aki a jobb alsóba helyezett. (1-0)

Miután hátrányba kerültünk megélénkült a játékunk. Két perccel a gól után Dárdai huszonkét méteres lövése pattant ki a svéd kapusról, de másodjára sikerült elcsípnie. A következő támadásnál a jobbról beívelt labdát Gyepesnek sikerült elfejelnie Larsson mellől, de csúsztatása elkerülte a kaput. Öt perc múlva egy kontrából Torghelle robogott előre. Megszabadult védőjétől és középre adott. Belül érkezett Szabics és Molnár is. Szabics volt közelebb a labdához, de Molnár volt jobb helyzetben. Csatárunk közel tizenhat méterről mégis kapura csúsztatta a labdát, ami mellé ment. Állítólag Molnár nem szólt, hogy "Hagyd!", Szabics meg nem látta, hogy egy félpályán keresztül együtt futottak...
Az utolsó percek megint a hazai csapaté voltak. Allback tizenegy méterről kapuba tartó fejesét Király nagy bravúrral tolta szögletre.

A Második félidő alig kezdődött el, amikor egy elképesztően nagy védelmi hibából a hazaiak növelni tudták előnyüket. Szép támadást vezettek és már a tizenhatosunk előtt jártak, amikor Ljungberget három védőnk közös erővel szerelni tudta. A labda Gyepeshez került, aki hazagurított. Vagyis haza akart gurítani, de olyan erőtlenül rúgta meg a labdát, hogy Larsson becsúszva el tudta érni. Elsőre még a lövés elakadt Királyban, de a kipattanóból ismételhetett a svéd és ezúttal, öt méterről nem hibázott. (2-0)

A hazai csapatot megnyugtatta, a mieinket pedig a padlóra küldte a második gól. A vendéglátók a térfelünkön gurigázgattak, majd időnként meg-meg iramodtak a kapunk felé. Azután a második játékrész közepén Svensson jobbról, váratlanul, huszonöt méterről becélozta a kaput. A kanyarodó labda elsuhant Király keze mellett és a háló jobb alsó sarkában állapodott meg. (3-0)

A továbbiakban is akadt még veszélyes támadás, de gól már nem esett. Csapatunk simán kapott ki ismét. A világbajnoki selejtező eredményei (sajnálatunkra) megfelelnek a FIFA ranglistán elfoglalt helyekből következő erőviszonyoknak.


 
 
Előzmények
Válassz a listából