Előző 765. Válogatott találkozó Következő

Izland
  0:2  
(0:0)
Magyarország

Időpont: 2002.09.07. Helyszín: Reykjavík, Laugardalsvöllur-stadion Térkép
Vezette: Maisonlahti, finn Nézőszám: 4000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Gellei Imre 

Góllövők: Lőw Zsolt /80 , Dárdai Pál /90

Cserék: Miriuta Vasile  -> Lisztes Krisztián  /46 , Fehér Miklós  -> Tököli Attila  /46 , Jónsson -> Baldvinsson /63 , Dadason -> Gudnason /63 , Kenesei Krisztián  -> Böőr Zoltán  /74 , Lipcsei Péter  -> Molnár Balázs  /85 , Dárdai Pál  -> Kabát Péter  /91 , Ingimarsson -> Thórarinsson /92

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Az utolsó barátságos mérkőzés volt ez az európa-bajnoki selejtezők előtt. Ellenfelünkkel 1988 óta hat alkalommal játszottunk, ebből az utóbbi négy tétmérkőzés volt és bizony három izlandi győzelmet hozott. Az eredmények fényében tehát nem is ígérkezett könnyűnek a mérkőzés.
A találkozót Magyarországon nem közvetítették.


Az első félidőben meglehetősen kiegyenlített küzdelem zajlott. Óvatosan játszottunk, ami a bevezetőben ismertetett eredményeket figyelembe véve érthető. Leginkább szögletekből és szabadrúgásokból veszélyeztettük a hazaiak kapuját. Az izlandiaknak is voltak ígéretes akcióik, de gólt ők sem értek el. Mindent egybevetve elsősorban a veszélyek elkerülésére öszpontosított a csapat.
A második félidőben hasonlóan kiegyenlítetten kezdődött a játék, de az idő múlásával egyre inkább a magyar válogatott vette át az irányítást. Fölénybe kerültünk és támadásaink is egyre nagyobb veszélyt jelentettek. Igaz ezzel párhuzamosan a szórványosan előforduló hazai helyzetek is magukban rejtették a gól lehetőségét. Már csak tíz perc volt hátra, amikor egy előre vágott labdával Lőw  iramodott meg a bal oldalon. A 16-os sarkánál lövésre szánta el magát és a kapu közepébe bombázott. A hazaiak játéka szétesett. Az utolsó percben Tököli  tört be a 16-osukra, majd Lisztes hez továbbított, aki visszagurított Dárdai  elé. ő a 16-osról nagyerővel a kapu bal oldalába bombázott.


A vége nagyon szépre sikerült és megérdemelten győztünk. Az európa-bajnoki selejtezőn Svédország következik. Meglátjuk. 
 
Előzmények
Válassz a listából