Előző 760. Ciprusi négyes torna Következő

Magyarország
  1:2  
(0:0)
Svájc

Időpont: 2002.02.13. Helyszín: Limasszol, Tszirion-stadion Térkép
Vezette: Szokratusz, ciprusi Nézőszám: 200
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Gellei Imre 

Góllövők: Magnin/53 , Yakin/56 , Gyepes Gábor /82

Cserék: Borer -> Zuberbuhler /46 , Zellweger -> Mazzarelli /46 , Pető Tamás  -> Böőr Zoltán  /46 , Lisztes Krisztián  -> Győri János  /46 , Füzi Ákos, dr.  -> Gera Zoltán  /46 , Muller -> Zwyssig /55 , Vogel -> Celestini /58 , Waltner Róbert  -> Tököli Attila  /62 , N'Kufo -> Cabanas /64 , Kenesei Krisztián  -> Halmosi Péter  /70 , Sesa -> Di Jorio /78

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

A svájciakkal nagyjából azonos játékerőt képviselünk. Bár éppen a mérkőzés reggelén kapott nyílvánosságot a FIFA világranglistája, ahol helyet cserélt a két csapat. Svájc előre lépett a hatvanhetedik, mi pedig hátra csúsztúnk a hatvannyolcadik helyre.
A mérkőzés tétje tehát a torna harmadik helye volt. Vagy úgy is fogalmazhatnánk ki lesz az utolsó.


Az első félidő kiegyenlített, inkább gyenge, mint közepes színvonalú csatát hozott. Némi fölényben mi játszottunk, de a svájciaknak voltak veszélyesebb helyzeteik.
A második játékrész elején Magnin szabálytalannak tűnő szereléssel szerezte meg a labdát Bárányos tól. A játékvezető azonban nem látott okot szabadrúgásra. Miközben labdarúgóink reklamáltak, a svájci játékos már tovább robogott. Becsapott két védőt, betört a 16-osra és tizennégy méterről laposan a jobb alsó sarokba továbbított. A következő percben egy magyar szöglet után alakult ki kavarodás a "helvét" kapu előtt. Győri  lövése után többeknek volt olyan érzése, hogy a lábak között-alatt már a gólvonalon túlra került a labda, mire a kapus hátra vetődve elcsípte. A bíró viszont úgy látta nem volt gól. Bezzeg a következő percben... Bárányos  veszítette el a labdát a térfelünk közepén. A megszerzett labdával N'Kufo jött előre a bal oldalon, majd a 16-os mellől beadott és a középen érkező H. Yakin hat méterről fejelt a kapuba. Az elégedett svájciak ezután már csak labdázgatta. Kevesebb mint tíz perc volt hátra, amikor szabadrúgáshoz jutottunk. Bárányos  végezte el a büntető rúgást a jobb oldalról. Átemelt a másik oldalra, ahonnan Győri  vissza fejelt középre. A pontosan Gyepes  fejére érkező labdát ő ügyesen csúsztatta tovább, az üresen maradt svájci kapuba. A hosszabbítás perceiben fejjel mégegyszer a "helvétek" kapujába juttattuk a labdát. Ismét egy szabadrúgás után és ismét Gyepes  volt a gól szerző, de a bíró lökés címén érvénytelenítette a találatot.


Játékvezetés ide vagy oda a tény, hogy csakúgy mint a FIFA világlangristán, Svájc itt is megelőzőtt bennünket egy hellyel. A torna sorrendje: Csehország, Ciprus, Svájc, Magyarország. 
 
Előzmények
Válassz a listából