Előző 761. Válogatott találkozó Következő

Moldova
  0:2  
(0:1)
Magyarország

Időpont: 2002.03.27. Helyszín: Chisianu, Köztársasági-stadion Térkép
Vezette: Goduljan, ukrán Nézőszám: 3000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Gellei Imre 

Góllövők: Kenesei Krisztián /14 , Tóth Norbert /50

Cserék: Ivanov -> Covalciuc /45 , Kabát Péter  -> Böőr Zoltán  /46 , Sebők Vilmos  -> Tóth Norbert  /46 , Rebeja -> Andronic /46 , Sosnovschii -> Olexici /46 , Gera Zoltán  -> Fehér Miklós  /59 , Kenesei Krisztián  -> Ferenczi István  /59 , Patula -> Berco /66 , Iepureanu -> Curteian /66 , Lisztes Krisztián  -> Bárányos Zsolt  /73 , Clescenco -> Golban /76 , Mátyus János  -> Hrutka János  /77 , Király Gábor  -> Szűcs Lajos  /82

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Eddig csupán egyszer találkozott a két válogatott. Akkor idehaza döntetlennel zárult a mérkőzés. Most mi utaztunk, de mégis reméltük, hogy a legutóbbi két mérkőzés veresége után sikerrel térnek haza labdarúgóink.


Jobban kezdtük a találkozót. Az iram a közepesnél valamivel gyengébbnek ígérkezett, de láthatóan mi voltunk a jobbak. Nem kellett negyedóra sem és fölényünk gólban is megmutatkozott. Meglehetősen érdekes szituáció után született ez a találat. Dárdai  ívelte a kapu elé a labdát. Úgy látszott azonban, hogy Catinsus mindenkit megelőzve megkaparintja azt és így semlegesíteni tudja a támadást. A hazai védő azonban elcsúszott, a balesetre nem számító kapus pedig késve és rosszul lépett ki. Szerencsére Kenesei  gyorsan ébredt és három méterről az üres kapu közepébe lőtt. Válogatottunk a vezetéstől megnyugodott, vagy inkáb megeélgedett és az eddigieknél is ráérősebben folytatta a mérkőzést. A vendéglátók is próbálkoztak és meg kell mondani, hogy még nagyon gyenge teljesítményükkel is egyenlő ellenfeleink voltak.
A második játékrészben sem változott semmi, legflejebb az eredmény. Most még hamarabb szereztünk gólt, mint az első félidőben. Dárdai  becsúszva szerete meg, illetve továbbította a labdát Böőr höz, aki azonnal középre tette. A védőknél gyorsabban érkező Tóth  pedig nyolc méterről a hálóba továbbított. A mostmár kétgólos előny teljesen "leültette" a mérkőzést. Mindenki a lefújásra várt, pedig még lett volna idő hajtani, felszabadultan játszani, látványos gólokat lőni. Így azonban, bár voltak helyzeteink, izgalmat mégis leginkább csak az jelentett, amikor egy-egy akcióval a moldávok veszélyeztették a kapunkat.


Győztünk. Ez a legtöbb jó amit a mérkőzésről elmondhatunk. Természetesen ez sem lebecsülendő, de egy ilyen ellenféllel szemben ennek természetesnek kellene lennie. A játék színvonala nem érte el azt a mértéket, hogy dícsérő szavakat lehetne róla mondani. A lelkesedés, a harcosság, az erőbedobás pedig hiányzott. 
 
Előzmények
Válassz a listából