Előző 756. Világbajnoki selejtező, Európa 8. csoport (17. VB Koreai Köztársaság és Japán) Következő

Magyarország
  0:2  
(0:2)
Románia

Időpont: 2001.09.05. Helyszín: Budapest, Népstadion Térkép
Vezette: Dallas, skót Nézőszám: 7000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Gellei Imre 

Góllövők: Illie/11 , Niculae/27

Cserék: Korsós György  -> Kabát Péter  /46 , Korsós Attila  -> Füzi Ákos, dr.  /55 , Lendvai Miklós  -> Győri János  /63 , Filipescu -> Kirita /73 , Ilie -> Rosu /75 , Niculae -> Ganea /80

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

A román válogatott ellen eddig tizennyolc találkozóból csupán két vereségünk van. Mindkét mérkőzés 2-0-ra végződött és mindkettőt idegenben játszottuk. A szomorú, hogy ez a két legutóbbi összecsapásunk volt szomszédainkkal. Ráadásul a román csapat még erős versenyben volt a selejtező csoport második, nagyon szerencsés esetben akár az első, helyéért.
Aki az előző, négy nappal ezelőtti, grúzok elleni mérkőzést látta, annak nem sok illúziója maradt. A válogatottnál volt ugyan változás, hiszen két napja új kapitány állt a csapat élén, de természetesen ez még semmiképpen nem eredményezhetett lényegi változást.


A vendégek kezdtek nagyobb lendülettel és látszott, hogy a román válogatottban nagyobb az elszántság és talán a tudás is. Ráadásul gyorsan nyílvánvalóvá vált, hogy ezúttal a védelem eddigi egyik legbiztosabb pontját jelentő Király,  ma meglehetősen bizonytalan. Ezek a körülmények számunkra nem sok jót ígértek. A rossz előjelek tíz perccel a kezdés után már valósággá is váltak. Jobbról Contra indította a középütt kiugró Ilie-t, aki a labda átvétele után azonnal érzékelte, hogy kapusunk kifutott és közel húsz méterről átemelt fölötte megszerezve a vezetést. Újabb tíz perc múlva két nagy magyar helyzet is kimaradt. Nem sokkal ezután román támadás következett. Most Ilie ugratta ki Niculae-t, aki becsapta a vetődő Király t, majd nyolc méterről a kapunkba helyezett. A továbbiakban a vendégek könnyedén, sokszor könnyelműen játszottak, így helyzeteik ellenére sem növelték előnyüket és még nekünk is voltak lehetőségeink.
A második játékrész magyar támadásokkal kezdődött, de a lehetőségek kimaradtak. Öt perc után a találkozó kezdett leülni. A románok visszavettek az iramból, mi pedig nem tudtunk élni a lehetőséggel, sőt még komoly erőbedobásra sem késztettük őket. Az unalomba fulladt mérkőzésen eseményt csak a cserék és a szabálytalanságok jelentettek. Három perccel a vége előtt mégegyszer megcsillant a gólszerzés és legalább a szépítés lehetősége, de ez a helyzet is kihasználatlan maradt.


Gyenge teljesítmény nyújtottunk. Zsinórban a harmadik 2-0-ás vereséget szenvedtük el a román válogatottól és ezúttal itthon. Ilyen sem volt még. A válogatottnál bíztató jeleket csak a legoptimistábbak fedezhettek fel, de a továbbjutásban ezekután még ők sem reménykedhettek. 
 
Előzmények
Válassz a listából