Előző 757. Világbajnoki selejtező Következő

Olaszország
  1:0  
(1:0)
Magyarország

Időpont: 2001.10.06. Helyszín: Parma, Stadio Ennio Tardini Térkép
Vezette: Chavez, paraguay Nézőszám: 20500
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Gellei Imre 

Góllövők: Del Piero/45

Cserék: Miriuta Vasile  -> Lisztes Krisztián  /55 , Halmai Gábor  -> Gattuso /58 , Kabát Péter  -> Ferenczi István  /66 , Albertini -> Di Biagio /73 , Tököli Attila  -> Egressy Gábor  /78 , Zambrotta -> Di Livio /80

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Egy éve, amikor a selejtező sorozat kezdődött, az első mérkőzésen az olasz csapatot fogadtuk és remek mérkőzésen 2-2-es döntetlent értünk el ellenük. Igaz, hogy akkor, az a találkozó egy sorozat nyitánya volt, most viszont a hazaiaknak elég egy döntetlen, míg nekünk már esélyünk sincs a továbbjutásra. Mégis, miért ne lehetne most is szép a játék és ha továbbjutást már nem is, de legalább nagyszerű helytállást hozhatna a találkozó.
A szövetségi kapitányi poszton maradt Gellei Imre , akinek egy hónapja volt, hogy "összerázza" a válogatottat. Reméltük jó eredménnyel.


Nem kezdődött nagy iramban a mérkőzés. Kiegyenlített volt a küzdelem, de nem túl éles. Az olaszok ráérősen rúgták a labdát. Csak annyit teljesítettek, amennyi a döntetlen megtartásához kell. A tizedik, majd a tizenharmadik percben is veszélyes helyzetet dolgozott ki a magyar válogatott. Mindkettő kimaradt, de jelezték, ha a hazaiak hozzáállása nem változik bajba kerülhetnek. De mintha a két lehetőséggel ellőttük volna az energiánkat leálltunk. Lassan bemelegedtek az olaszok és az utolsó tíz percre átvették az irányítást. Eljött a negyvenötödik perc is és már féllábbal az öltözőben voltunk, amikor a magyar kaputól huszonhárom méterre szabadrúgást végeztek el az olaszok. Del Piero a sértett állt a labda mögé és pontosan csavart a jobb felső sarokba. Ennél rosszabbul nem is végződhet egy félidő.
A második játékrész nem hozott jelentős izgalmakat. Az olaszoknak bőven elegendő volt az egygólos vezetés. Még így is többet és veszélyesebben támadtánk a kapunkat, mint mi az övékét. Szerencsére kapusunk biztosan állt a helyén. A mérkőzés vége felé azért voltak lehetőségeink. A hetvenötödik percben Dárdai  remek helyzetfelismeréssel huszonhét méterről emelt kapura, mert észrevette, hogy Buffon messze kint állt. Később a csereként beállt Ferenczi nek adódott két remek lehetősége is. Sajnos az egyenlítés nem sikerült.


Nem szenvedtünk nagy arányú vereséget, de az volt az érzésünk, hogy az olasz csapatban még sok tartalék maradt. Biztos továbbjutóként közel sem hajtották ki magukat.
A selejtező sorozatban a negyedik helyen végeztünk. Egyedül Litvániát sikerült magunk mögé utasítanunk. Ez már a negyedik világbajnokság lesz nélkülűnk. 
 
Előzmények
Válassz a listából