Előző 750. Világbajnoki selejtező, Európa 8. csoport (17. VB Koreai Köztársaság és Japán) Következő

Magyarország
  1:1  
(0:0)
Litvánia

Időpont: 2001.03.24. Helyszín: Budapest, Népstadion Térkép
Vezette: Melnicsuk, ukrán Nézőszám: 20000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Bicskei Bertalan 

Góllövők: Sebők Vilmos /70 , Sebők Vilmos /75

Cserék: Dedura -> Dziaukstas /36 , Hamar István  -> Egressy Gábor  /46 , Fehér Miklós  -> Dombi Tibor  /64

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

A litván csapat nem ígérkezett komoly ellenfélnek, hiszen az előző találkozónkon, otthonukban hat gólt rúgtunk nekik. Most minden esély megvolt rá, hogy a Népstadionban ismét győzelmet arassunk. Azonban a fekészülésnek szánt Jordánia elleni találkozón mutatott játék óvatosságra intett.


Az első félidőről alig van mit elmondani. Végig álmos, nagyon gyenge játék folyt. A labda főleg nálunk volt, támadást is többet vezettünk, de értékelhető helyzet nem alakult ki egyik oldalon sem. A vendégek szempontjából érthető volt a visszafogottság, de a mieink...
A szünet nem hozott változást. Nem éledt fel labdarúgóinkban a "győzni akarás tüze". Végül a mérkőzés utolsó negyedének elején sikerült megszereznünk a vezető gólt. Illés  a vendégek 16-osán belülre verekedte magát és Skarbalius kézzel ért a labdához. A megítélt büntetőt Sebők  értékesítette. Csak pár perc telt el, amikor a litvánok jutottak szabadrúgáshoz a magyar kaputól 18 méterre. A lövésbe Sebők  lába beleért és a labda a kapunkba vágódott. Ismét döntetlen. Az utolsó percek mindkét oldalon hoztak még egy-két helyzetet, de az eredmény nem változott.


Világbajnoki selejtezőn, itthon, Litvánia ellen: egy pont. Mit lehet, mit kell még elmondani erről a mérkőzésről?
A magyar válogatott elszántság, akarat nélkül játszott. Ha ez nem tét mérkőzés, akkor is sokkal nagyobb erőbedobással kellett volna harcolni. Hiszen a hazai pálya, a hazai közönség ezt mindenképpen megérdemelte volna.
A harmadik döntetlennel zárult mérkőzés: Bosznia-Hercegovina, Jordánia és most Litvánia...
A világbajnoki szereplés szempontjából nem sok jót vetített elénk a találkozón nyújtott teljesítmény. 
 
Előzmények
Válassz a listából