Előző 741. Válogatott találkozó Következő

Észak-Írország
  0:1  
(0:0)
Magyarország

Időpont: 2000.04.26. Helyszín: Belfast, Windsor Park Térkép
Vezette: C. Richards, walesi Nézőszám: 7600
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Bicskei Bertalan 

Góllövők: Horváth Ferenc /61

Cserék: Dárdai Pál  -> Halmai Gábor  /46 , Pető Zoltán  -> Korsós György  /57 , Taggart -> Coote /58 , Kirk -> Williams /58 , Griffin -> Murdock /73 , Preisinger Sándor  -> Herczeg Miklós  /78 , Sonner -> Robinson /85 , Horváth Ferenc  -> Hamar István  /89

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Észak-Írország válogatottjával szemben ez már a harmadik mérkőzésünk volt. Eddig egyszer az otthonukban egyszer pedig nálunk sikerült legyőzni őket.
Zuhogó esőben zajlott a találkozó és ennek megfelelően síkos, felázott volt a talaj..


Meglepetésre határozottan mi játszottunk jobban. Nagyon óvatosan, semmit sem kockáztatva szerveztük akcióinkat és a pálya állapotához alkalmazkodva, gyors, lapos, rövid passzokra építettünk. Mindkét csapat sok hibával, de nagy akarással küzdött. A csata kiegyenlített és közepes színvonalú volt.
Igaz, hogy a második játékrészben továbbra is a gól elkerülésére, a védekezésre fektettük a hangsúlyt, de mindezek ellenére még gólt is szereztünk. Mégpedig a mérkőzés hajrájának a kezdetén, ami azt mutatta, hogy most az iramot is bírtuk. Talán jót tett a hűs eső. A végén természetesen rákapcsoltak a hazaiak és mindent megpróbáltak az egyenlítés érdekében, de csapatunk "állta a sarat" és megőrizte előnyét.


Óvatos, a gól elkerülésére építő játékon volt a hangsúly és mégis idegenbeli győzelem lett a vége. Ráadásul a végét is jól bírta a válogatottunk. Ezek mindenképpen pozitívumok.
A most megszerzett és az ezt megelőző legutolsó, válogatott mérkőzésen rúgott magyar gól óta 366 perc telt el. 
 
Előzmények
Válassz a listából