Előző 706. Világbajnoki selejtező, Európa 3. csoport (16. VB Franciaország) Következő

Magyarország
  1:0  
(1:0)
Finnország

Időpont: 1996.09.01. Helyszín: Budapest, Népstadion Térkép
Vezette: Strampe, német Nézőszám: 15000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Csank János 

Góllövők: Orosz Ferenc /16

Cserék: Dombi Tibor  -> Plókai Attila  /18 , Nieminen -> Huhtamäki /46 , Orosz Ferenc  -> Balog Tibor  /63 , Nyyssönen -> Kolkka /64 , Mahlio -> Souminen /81 , Sándor Tamás  -> Egressy Gábor  /88

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Ismét eljött a világbajnoki seletezők ideje. Elsőnek a finn csapat látogatott hozzánk. Győzni kellett.


Végre nem csak a kezdés volt jó, hanem a mérkőzés nagy részében kielégítően rúgta a labdát a válogatott. Az első félidőben beszorítottuk a vendégeket és a gólon kívül még több helyzetünk is akadt.
A második játékrészre is maradt az erőből és továbbra is mi határoztuk meg a játék képét. Az előnyt azonban nem sikerült növelnünk, mert a finn kapus remekül védett. A végére vagy lazított, vagy elfáradt csapatunk és a vendégek is játéktérhez jutottak. Több támadást is vezettek és a győzelmet csak azért tudtuk megőrizni, mert a mi kapuvédőnk sem teljesített rosszabbul mint az övék.


A jó rajt mindig sokat számít egy selejtező sorozatban. Nos ezúttal, ha rendkívül nehezen is, de sikerült begyűjteni a nagyon fontos győzelmet.
Csupán szomorú érdekesség, hogy kétszer egymás után a magyar válogatott 1992 óta nem aratott győzelmet. Most az ezt megelőző, Arab Emírségek elleni találkozón is nyertünk, így sikerült megtörni a "fekete" sorozatot. 
 
Előzmények
Válassz a listából