Előző 552. Válogatott találkozó Következő

NDK
  2:0  
(2:0)
Magyarország

Időpont: 1980.11.18. Helyszín: Halle, Kurt Wabbel-stadion Térkép
Vezette: Mathias, osztrák Nézőszám: 14000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Mészöly Kálmán 

Góllövők: Trocha/28 , Streich/32

Cserék: Kiss László  -> Pásztor József  /46 , Garaba Imre  -> Baranyi Sándor  /46 , Kotte -> Hoffmann /85 , Weber -> Pommerenke /87

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Legutóbb, amikor a német csapat Budapesten járt, három góllal nyertünk. Az a mérkőzés nem is volt régen, csupán másfél éve. Ezt a mérkőzést viszont a mai napon játszották.


A csatársorba visszakerült Törőcsik András  az első félidőben sok és szép, de eredménytelen "táncot" mutatott be a vendég csapat védői között. Nyilasi Tibor  is többször megkavarta a "sógorokat", de ezeknek a látványos megmozdulásoknak sem lett góllal mérhető haszna. Nem így a másik oldalon. Védelmünk hibáit kihasználva a németek alig félóra alatt két góllal terhelték meg csapatunk hálóját.
A második játékrészre válogatottunk elfáradt és már eredménytelen bravúrokat sem mutatott. A németek viszont, bár gyorsabban és lendületesebben játszottak, csak arra törekedtek, hogy megtartsák az eredményt, ami meglehetősen könnyen sikerült is nekik.


Ismét sima vereséget szenvedett a magyar együttes és ismét megállapíthatók voltak a csapatunk erőnlétében mutatkozó lényeges hiányosságok. 
 
Előzmények
Válassz a listából