Előző 421. Válogatott találkozó Következő

Lengyelország
  1:1  
(0:0)
Magyarország

Időpont: 1966.05.03. Helyszín: Chorzów, Slaski-stadion Térkép
Vezette: Lundell, svéd Nézőszám: 100000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Baróti (Kratochvill) Lajos 

Góllövők: Bene Ferenc /51 , Lubanski/55

Cserék: Szoltysik -> Wilim II. /46 , Pantelics -> Skorics /46 , Lubanski -> Musialek /80

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

A magyar válogatott immár huszonhét éve veretlen volt a lengyelek ellen, sőt az eddig lejátszott tizenhat találkozóból csak egyetlen egyet tudtak megnyerni.. A százezer hazai néző azt várta: megtörik ez a varázs.
A magyar szövetségi kapitány már ezen a mérkőzésen is azt az összeállítást próbálgatta, amelyik majd a világbajnokságon bevethető. Most azonban Albert  nem játszott a csapatban.


A lengyelek többet támadtak, de szerencsére, csapatunk legjobbja Szentmihályi Antal  bravúrok sorozatát mutatta be a kapuban. A védelmünk egyébként is jól teljesített, de a csatársorunk adós maradt az eredményes játékkal.
A második félidő elején Bene  huszonkét méterről szabadrúgásból talált a hazaiak hálójába. Mintha csak erre vártak volna a lengyelek is, szinte azonnal kiegyenlítettek. Ezután visszaállt, az elsőfélidőben megszokott forgatókönyv. Többnyire a hazaiak támadtak, mi pedig védekeztünk, de gól nem esett.
A lengyelek szerint 3:0-ra is győzhettek volna, ha nem olyan jó a "portásunk".


Bár a magyar csapat játéka hagyott kívánni valót maga után, a döntetlenhez ez a teljesítmény is elég volt. A lengyel lapok jól foglalták össze a találkozót, amikor azt írták: "Ha a két kapust kicseréltük volna, 3-0-ra a lengyelek győznek." 
 
Előzmények
Válassz a listából