Előző 420. Világbajnoki selejtező Európa, 6. csoport (8. VB Anglia) Következő

Magyarország
  3:2  
(1:1)
NDK

Időpont: 1965.10.09. Helyszín: Budapest, Népstadion Térkép
Vezette: Andziulis, szovjet Nézőszám: 80000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Baróti (Kratochvill) Lajos 

Góllövők: P. Ducke/30 , Rákosi Gyula /40 , Novák Dezső /53 , P. Ducke/72 , Farkas János /80

Cserék: nem volt csere

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

"Csak" egy pont kellett a továbbjutásunkhoz, de a vereség az NDK továbbjutását jelentette volna. Ezért nehéz, harcos mérkőzésre lehetett számítani.


Az eredmény alakulása jelzi, hogy milyen heroikus küzdelem volt a pályán: 0:1, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2. A németek természetesen minden erejükkel a gólszerzésre játszottak és félóra küzdelem után meg is szerezték a vezetést. Szerencsére még az első félidő alatt sikerült kiegyenlítenünk.
A második félidő elején Novák  25 méterről lőtt óriási szabadrúgás góljával válogatottunk jutott vezetéshez. A németeknek mostmár két gól kellett volna a továbbjutáshoz, de nem adták fel. Minden energiájukat bele adták és ha nem is könnyen, de sikerült újra egyenlíteniük. Az ismét felcsillanó lehetőség új erőt adott a vendégeknek. De miután tíz percel a küzdelem vége előtt a végig kitűnően játszó Farkas  egy remek egyéni akció után a kapuba talált már nem volt kérdéses a győzelem.


Érdekes volt az ellenfél játékosának Erlernek a rövid véleménye: "A magyarok ellen nincs orvosság, akkor lőnek gólt, amikor kell."
A győzelemmel a mieink biztosították helyüket az 1966. évi Angliában megrendezésre kerülő VB 16-os döntőjében. 
 
Előzmények
Válassz a listából