Előző 402. Válogatott találkozó Következő

Szovjetunió
  1:1  
(0:0)
Magyarország

Időpont: 1963.09.21. Helyszín: Moszkva, Lenin-stadion
Vezette: Lartola, finn Nézőszám: 85000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Baróti (Kratochvill) Lajos 

Góllövők: V. Ivanov/69 , Machos Ferenc /76

Cserék: Csiszlenko -> Metreveli /46 , Fenyvesi Máté dr.  -> Machos Ferenc  /72

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

A szovjet csapatban négy újonc is helyet kapott. A hírek szerínt azért, mert a szövetségi kapitány nem akarta a jelenlévő nemzetközi kupa ellenfelek megfigyelői előtt megmutatni, milyen is az igazi csapat.


Az első félidőben nagyon nagy nyomás nehezedett a védelmünkre. A szovjet támadások nagyon gyorsan követték egymást. Ezt megkönnyítette, hogy csatáraink nem hogy gólhelyzeteket nem alakítottak ki, de még elől megtartani sem tudták a labdát. Alig jutottunk át a felező vonalon. Szerencsére a védelem derekasan helytállt és meghiúsított minden gólszerzési próbálkozást.
A második félidőre kiegyenlítetté vált a játék, sőt több lehetőségünk is volt a vezetés megszerzésére. Érzékelhető volt, hogy a szovjet kapusnak nincs jó napja, nem valami magabiztosan véd. Lőttünk két kapufát és kétszer is sikerült közvetlen közekről a kapu mellé rúgni a labdát. Ezek után persze a hazaiak szerezték meg a vezetést. Az igaz, hogy ez a gól több méteres leshelyzetből esett, de a partjelző nem jelezte, a bíró nem látta, így 1-0 lett az eredmény. (A mérkőzés után még a Szovjet Labdarúgó Szövetség elnöke is elismerte, hogy a gól leshelyzetből született.) A csereként beállt Machos , felismerte, hogy jól záró, tömör védelem ellen, főleg egy bizonytalankodó kapus mellett, legjobb átlövéssel próbálkozni. 25 méterről küldött pontos lövése meg is találta az utat a kapuba. Ezzel a góllal sikerült az egyenlítés.


A küzdelmes, sportszerű találkozón az erőviszonyoknak megfelelő döntetlen született. 
 
Előzmények
Válassz a listából