Előző 362. Válogatott találkozó Következő

Magyarország
  3:2  
(2:0)
Svédország

Időpont: 1959.06.28. Helyszín: Budapest, Népstadion Térkép
Vezette: Demcsenko, Szovjet Nézőszám: 72000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Baróti (Kratochvill) Lajos 

Góllövők: Sándor Károly /3 , Göröcs János /21 , Göröcs János /53 , T. Jonsson/62 , Backmann/64

Cserék: Sándor Károly  -> Gilicz István  /73

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Albert Flórián  ezen a mérkőzésen mutatkozott be a válogatottban, ekkor 18 éves volt.


Sándor 
szemfülességének köszönhetően nagyszerűen kezdődött a találkozó. A továbbiakban is remekül, ötletgazdagon és lendületesen játszott a szélső. De kitűnően játszottak a többiek is. Sziporkázó, látványos akciók, szórakoztató cselek és bizony jónéhány kimaradt helyzet is. De végre a szurkolók is igazán jól szórakoztak.
A svédeket azonban mindez nem hozta zavarba, ahogy a kapott újabb két gól sem. Rendkívül fegyelmezetten játszották tovább a saját játékukat. Lendületesen, gyorsan, pontosan és erőteljesen. Egy órán keresztül nem jött be, de bíztak benne. Igazuk lett. A mieink figyelme a biztos vezetés bírtokában lankadt egy kissé és a vendégek fegyelmezett stílusa kezdett "gyümölcsöket" hozni. Előszőr egy távoli bomba rezgette meg a hálónkat, két perc múlva pedig egy ügyes akció után találtak a kapunkba. Szerencsére összekapta magát a csapatunk és a továbbiakban már nem változott az eredmény.


Bergsson a svéd csapat vezetője megjegyezte: "Ilyen fiatalokkal, mint Göröcs , Albert  és Tichy , lehet nagyszerű labdarúgást játszani." 
 
Előzmények
Válassz a listából