Előző 318. Európa-kupa (6. sorozat) Következő

Ausztria
  2:2  
(2:2)
Magyarország

Időpont: 1955.04.24. Helyszín: Bécs, Práter-stadion Térkép
Vezette: Diamantopulosz, Görög Nézőszám: 65000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Sebes (Scharenpeck) Gusztáv 

Góllövők: Fenyvesi Máté dr. /5 , Probst/12 , Hidegkuti Nándor /29 , Probst/30

Cserék: Brousek -> Koubek /60

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

A 6. Európa-kupa sorozat első mérkőzése.
A találkozó előtt látványosan derült ki, hogy a magyar és osztrák labdarúgó szövetségek statisztikái nem pontosan esnek egybe.
Válogatottunk meglepetésére az újságokban és a plakátokon a "sógorok" a 100. osztrák-magyar összecsapásként hírdették ezt a mérkőzést. A mi nyílvántartásunk szerínt azonban ez csak a 99. volt. Mint kiderült egy 1938-as, nálunk a válogatott találkozók közé nem sorolt Bécs-Budapest mérkőzést ők beszámítottak. Nem volt túl nehéz megállapodásra jutni. Bécsben akkor volt ünneplés, nálunk pedig a következő, Budapesti találkozón (327. mérkőzés).


A találatokat nézve, olyan mintha minden esemény már az első félidőben megtörtént volna, hiszen a négy gól már mind a "kapukban volt" ekkorra. Pedig remek mérkőzés, színvonalas csata folyt egész idő alatt. Harcos, kemény, de sportszerű küzdelemben ütközött meg a két csapat. A döntetlen mindkét csapat szerínt igazságos eredmény volt, még akkor is, ha a hazaiak első gólja les állásból született. (Külön pikantériája a dolognak, hogy ezt a lest a magyar partjelző "engedte el".) 
 
Előzmények
Válassz a listából