Előző 289. XV. Nyári Olimpiai Játékok selejtező Következő

Magyarország
  2:1  
(1:0)
Románia

Időpont: 1952.07.15. Helyszín: Turku, Nincs stadion
Vezette: Latisev, Szovjet Nézőszám: 14000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Sebes (Scharenpeck) Gusztáv 

Góllövők: Czibor Zoltán /22 , Kocsis Sándor /73 , Suru/86

Cserék: nem volt csere

Kiállítások: Kocsis Sándor /87
Kommentár:

Aki veszít utazik haza, aki nyer...! Ez volt a találkozó tétje. Ráadásul lassan már mindenki úgy kezelte a magyar válogatottat, mintha már meg is nyerte volna a tornát. Természetesen varázslatos játékkal és óriási fölénnyel.


Talán a nagy tét, a nagy elvárás volt az oka, de valahogy nem ment úgy a játék ahogy szokott. Az első félidőben sokat támadtunk, de a román védelem derekasan helytállt. A mérkőzés kezdetétől fogva nagy volt a küzdelem és meglehetősen ideges a hangulat.
A második játékrész kissé körülményeskedő, lassú magyar játékot hozott. Szerencsére sikerült egy újabb gólt lőnünk és ez kicsit megnyugtatta a játékosokat. Korábban higgadtunk le mint ellenfelünk és ez meghozta a győzelmet. A románok is betaláltak a kapunkba, de csak percekkel a találkozó vége előtt. De még sem ez a gól volt a találkozó utolsó eseménye, hiszen Kocsis nak kicsit előbb kellett az öltözőbe vonulnia.


A győzelem feltétlenül megérdemelt volt, de a játék sok kívánni valót hagyott maga után. A kissé kapkodó, mérkőzésről kicsit elfogult, de nem érdemtelenül kapott dícséretek és jogos kritikák is megjelentek.
Kiderült, hogy a Kovács I. Imre , Bozsik József , fedezetpár nem jól illeszkedik a csapatba. Ezen a mérkőzésen vált véglegessé, hogy Bozsik  párja Zakariás  lesz.


Külön érdekesség, hogy a román csapat csatára Perényi  néven 1943 novemberében még a magyar válogatottban játszott. 
 
Előzmények
Válassz a listából