Előző 288. Válogatott találkozó Következő

Finnország
  1:6  
(0:2)
Magyarország

Időpont: 1952.06.22. Helyszín: Helsinki, Olimpiai Stadion Térkép
Vezette: Andersson, Svéd Nézőszám: 25000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Sebes (Scharenpeck) Gusztáv 

Góllövők: Puskás (Purczeld) Ferenc /11 , Bozsik József /31 , Kocsis Sándor /49 , Lehtovirta/57 , Palotás (Poteleczky) Péter /75 , Kocsis Sándor /80 , Kocsis Sándor /84

Cserék: Grosics Gyula  -> Gellér II. Sándor  /46 , Czibor Zoltán  -> Palotás (Poteleczky) Péter  /46

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Ez a találkozó már Helsinkiben zajlott az Olimpiai stadionban, az olimpia megnyitója előtt egy hónappal. Finnországban még soha nem voltak ennyien labdarúgó mérkőzésen. Az utolsó előkészületi mérkőzés volt ez. Célja elsősorban, hogy a játékosok megszokják az északi sokkal élesebb levegőt és a megszokottól eltérő pályát.
A találkozóra vizes, csúszós talajon került sor.


A válogatott fantasztikus játékot produkált. Rendkívül tetszetősen és óriási fölényben játszott. A védelem imponáló nyugalommal szerezte meg a labdákat és az esetek döntő többségében kiválóan adta előre. A középpályáról a lehető leggyorsabban került a csatárokhoz a játékszer, akiket könnyű volt megtalálni, mert labda nélkül is sokat mozogtak. Nem akadt hiba a helyzetek kihasználásának terén sem.


A finn közönség nem haragudott, sőt inkább hálás volt a páratlanul szép mérkőzésért és az egész tornán szurkolt a magyar csapatnak. Az egyik finn lap ezt írta a találkozó után: "Láttuk játszani az olimpia bajnokcsapatot!" Igaza lett. 
 
Előzmények
Válassz a listából