Előző 284. Válogatott találkozó Következő

Magyarország
  5:0  
(2:0)
NDK

Időpont: 1952.05.18. Helyszín: Budapest, Üllői út Térkép
Vezette: Szleifert, Lengyel Nézőszám: 38000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Sebes (Scharenpeck) Gusztáv 

Góllövők: Hidegkuti Nándor /14 , Szusza Ferenc /19 , Kocsis Sándor /59 , Hidegkuti Nándor /73 , Sándor Károly /84

Cserék: Czibor Zoltán  -> Kocsis Sándor  /46

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Az olimpia előtti egyik fontos előkészületi mérkőzésünk volt ez. Sőt a még hátra lévő ellenfeleket figyelembe véve a legjelentősebb.


Nagyszerű játékkal szórakoztattuk a közönséget. Minden támadást tökéletesen kijátszottunk és a gólt berúgni már nem volt nehéz. A németek elszántan, lelkesen néha elkeseredetten védekeztek és legfőképpen sokan. A három hátvéd szinte el sem mozdult a kapujuk elől. A magyar csapat fölényét mutatja, hogy e vendégek összesen kétszer tudtak lövést küldeni a kapunkra.
Sajnos a találkozón Sándor  súlyosan megsérült és az olimpiai keretben továbbra már nem jöhetett szóba.


A labdarúgásunkkal akkor foglalkozó szakemberek most is felfigyeltek a hibákra. Legfőképpen azt tartották feltétlenül kijavítandónak, hogy a hátra vont középcsatár helyett, az egész belsőhármas hátra húzódik ezzel csökkentve a támadások hatékonyságát. (A hátravont középcsatár feladata ugyanis az volt, hogy az ellenfél védőit magára húzza, így teret adva a csatárok kiugrásainak.)


Az NDK statisztikák szerínt ez a találkozó nem volt hivatalos mérkőzés, mert ők olyat csak négy hónappal később játszottak. Mi ezt másképpen gondoljuk. 
 
Előzmények
Válassz a listából