Előző 247. Válogatott találkozó Következő

Magyarország
  7:2  
(5:2)
Románia

Időpont: 1945.09.30. Helyszín: Budapest, Üllői út Térkép
Vezette: Hertzka Pál, Magyar Nézőszám: 35000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Gallowich Tibor 

Góllövők: Hidegkuti Nándor /8 , Puskás (Purczeld) Ferenc /15 , Fábián/17 , Zsengellér Gyula /25 , Rudas (Ruck) Ferenc /32 , Nyers István /39 , Perényi (Petschowsky) József /43 , Puskás (Purczeld) Ferenc /66 , Hidegkuti Nándor /86

Cserék: Ghiuritanu -> Incze /46 , Spielmann -> Farkas /46

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Ezúttal újabb újoncot "dobott mélyvízbe" a szövetségi kapitány: Hidegkuti t. A mérkőzésre éppen csak megérkezett az édesanyja temetéséről. Ezen a mérkőzésen játszott előszőr egyszerre a válogatottban Hidegkuti  és Puskás .


Az újjonc szinte azonnal és alaposan bemutatkozott, hiszen már a nyolcadik percben betalált a vendégek kapujába és megszerezte a vezetést csapatunknak. Gyorsan potyogtak a gólok. A fiatal Puskás  sem akart lemaradni és második mérkőzésén is az ellenfél kapujába talált. A félidő végére háromgólos előnyűnk bírtokában vonult az öltözőbe válogatottunk.
A második játékrészben továbbra is fölényben voltunk és eredményesen játszottunk. Az utolsó két gól ugyanannak, a válogatottban előszőr illetve másodszor szereplő két remek játékosnak a nevéhez fűződött, mint az első kettő. Puskásé  a hatodik és Hidegkutié  a hetedik.


Nagyszerű játékkal arattunk diadalt. Ismét bebizonyosodott, hogy nem baj az ha újjoncok szerepelnek a csapatban csak jól kell kiválasztani, hogy ki legyen az és a csapat melyik részén szerepeljen.


Külön érdekesség, hogy a román csapat középcsatára 1943 novemberében még a magyar válogatottban játszott Sárvári  néven. Csatártársa Perényi , is volt magyar válogatott ugyanabban az időben. 
 
Előzmények
Válassz a listából