Előző 246. Válogatott találkozó Következő

Magyarország
  5:2  
(4:2)
Ausztria

Időpont: 1945.08.20. Helyszín: Budapest, Üllői út Térkép
Vezette: Hertzka, Pál Magyar Nézőszám: 20000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Gallowich Tibor 

Góllövők: Puskás (Purczeld) Ferenc /12 , Szusza Ferenc /13 , Zsengellér Gyula /15 , Kominek/22 , Vincze II. Gyula /38 , Decker/44 , Szusza Ferenc /56

Cserék: Müller -> Zischek /46 , Fischer -> Durek /46

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Ilyenre még nem volt példa a magyar labdarúgás történetében. Két nap alatt, két magyar-osztrák összecsapás! Nem is így volt ez tervezve. Erre a napra magyar-jugoszláv találkozó volt lebeszélve, de az ellenfél lemondta. Így egy nappal a 2:0-as siker után ismét a "sógorokkal" játszottunk. A 18 éves Puskás Ferenc  ezen a meccsen debütált a válogatottban és rajta kívül a kapitány további három újoncot avatott.


Zsengellér  
irányítása mellett a fiatal játékosokkal tűzdelt csapat remekül játszott. Alig tíz perc telt el és Lakat -Szusza -Zsengellér  volt a labda útja. A középcsatár átjátszotta magát Sestán, majd elfutott az alapvonalig és hátra gurított Puskás nak, aki a hálóba vágta első válogatottbeli gólját. Ezt a találatot gyors egymás utánban követte újabb kettő és három perc múlva már három góllal vezettünk. Ezután a "sógoroknak" is sikerült bevenni a kapunkat. Amire azonban felharsant a szünetet jelző sípszó biztosnak látszott a végső győzelmünk.
A második félidőben még egyszer "betettük" a labdát a vendégek kapujába és magabiztos, ezúttal háromgólos előnnyel sikerült diadalmaskodnunk.


A szövetségi kapitány annyit mondott:"Ez az első igazi nagy sikerem." De mi már tudjuk, amit ő még csak remélhetett: még jónéhány sikere lesz. 
 
Előzmények
Válassz a listából