Előző 197. Európa-kupa (4. sorozat) Következő

Csehszlovákia
  5:2  
(2:2)
Magyarország

Időpont: 1936.10.18. Helyszín: Prága, Sparta-pálya Térkép
Vezette: Lewington, Angol Nézőszám: 20000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Dietz Károly dr. 

Góllövők: Titkos (Titschka) Pál /7 , Kloc/27 , Kloc/30 , Toldi (Tunigold) Géza /33 , Boucek/79 , Kloc/82 , Kopeczky/87

Cserék: nem volt csere

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

A 4. Európa-kupa sorozat második mérkőzése.
A mérkőzés előzményeként Cseh II.  ügye keltett megütközést. Az elutazás előtti éjszaka dorbézolt, borozgatott, így nem igazán volt kipihentnek és felkészültnek tekinthető. A kapitány azonban mégis betette a csapatba és a mérkőzés utánra halasztotta a büntetést.


A vezetést sikerült megszereznünk, de az első félóra végén a lendületesen játszó csehszlovák csapatnak sikerült két gyors góllal átvenni a vezetést. Az egyenlítésünk nem váratott sokat magára és a szünetre még döntetlennel vonulhattunk, de már látszott, hogy nehezen bírjuk tartani a lépést a fiatal, lelkes csapattal.
A második játékrészben azután be is következett, amitől tartani lehetett. Szinte elsöpörtek bennünket, a védekezésünk összeomlott. Pedig majdnem kibírtuk. Az utolsó tíz perc azonban alapjaiban változtatott meg mindent. Az elfogadható döntetlenből csúfos vereség lett.
A hazaiak jobbak voltak, de ez az arány eltúlzott. Az egész mérkőzés nagyon kemény, mondhatni durva volt.


A magyar csapat csak rendőri védelemmel tudta elhagyni a stadiont. 28-an ügyeltek válogatottunk testi épségére. Jellemző, hogy Toldi -ra külön nyolcan vigyáztak. 
 
Előzmények
Válassz a listából