Előző 176. Európa-kupa (3. sorozat) Következő

Csehszlovákia
  2:2  
(2:1)
Magyarország

Időpont: 1934.04.29. Helyszín: Prága, Sparta-pálya Térkép
Vezette: Mattea, Olasz Nézőszám: 35000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Nádas Ödön 

Góllövők: Sobotka/2 , Sárosi (Stefancsics) György dr. /30 , Puc/42 , Sárosi (Stefancsics) György dr. /56

Cserék: nem volt csere

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

A 3. Európa-kupa sorozat harmadik mérkőzése.
Egészen különleges volt ez a nap! Olyan már volt, hogy egy napon két magyar válogatott is pályára lépett, de olyan még nem, hogy a két mérkőzés egyike Európa-kupa találkozó, a másik pedig VB (177. mérkőzés) selejtező. Most így volt és csak a balszerencsén múlott, hogy nem végződött mindkettő győzelemmel.


Ahogy elkezdődik a mérkőzés, máris támadtunk és az első hazai ellentámadásból mégis mi kaptunk gólt. Ettől kezdve a hazai támadások veszélyesen futottak a kapunk felé, de sikerült semlegesíteni őket és az első félóra végén egy magyar ellentámadásból megszületett az egyenlítés. Most mi szögeztük a kapuhoz a csehszlovákokat és ahogy már ezen a mérkőzésen megszokott, ők lőttek gólt. A balszélső lesgyanus helyzetből találta el a kapufát, de a labda bepattant a hálóba.
A második félidő ismét a miénk, bár egy részét Markos  sérülése miatt gyakorlatilag tíz emberrel játszottuk végig. A találkozó vége előtt tíz percel lehetőségünk adódott a győzelem megszerzésére is, de Toldi  tiszta helyzetben az üres kapu mellé gurította a labdát.


Még így, az erőket megosztva is a játék képe alapján győznie kellett volna a magyar csapatnak. Sokan a balszerencsét, míg a szövetségi kapitány a fürgeség hiányát látta a döntetlen mögött. 
 
Előzmények
Válassz a listából