Előző 158. Válogatott találkozó Következő

Ausztria
  8:2  
(4:2)
Magyarország

Időpont: 1932.04.24. Helyszín: Bécs, Hohe Warte Térkép
Vezette: Birlem, Német Nézőszám: 62000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Máriássy Lajos dr. 

Góllövők: Sindelar/3 , Sindelar/13 , Cseh II. László /16 , Sindelar/31 , Schall/34 , Cseh II. László /44 , Schall/50 , Gschweidl/52 , Schall/69 , Schall/73

Cserék: nem volt csere

Kiállítások: Lyka II. (Laky) Antal /58 , Toldi (Tunigold) Géza /63
Kommentár:

Nem volt rendes edzés. A csehek elleni győztes csapatot akarták pályára küldeni, de több sérülés is közbe szólt. Végül a Ferencvárosra épült a csapat, de úgy léptek pályára, hogy előtte még kipróbálva sem volt az összeállítás.


A mérkőzésről sokat nem lehet mondani. Azt is csak csendben.
Szinte érthetetlen, de senki nem őrzött egy olyan klasszis középcsatárt, mint Sindelar, de Schall is alaposan megkeserítette az életünket. Mintha a pályán sem lettünk volna. Csak futottak az osztrák támadások, csak potyogtak a gólok.
A történésekkel csapatunk nem is tudott mit kezdeni és elveszítették az önuralmukat is. Ennek eredményeként Lyka  és Toldi  a kiállítás sorsára jutottak. Takács I.  ugyan a pályán maradt, de a mérkőzés után az öltözőben szívgörcsöt kapott és elájult.


Ezek után nem volt csoda, hogy a történetünk egyik legsúlyosabb vereségét szenvedtük el Bécsben. Ennyi gólt csak még gyermek korban járó labdarúgásunk idején, 1909-ben kaptunk az angol tanítómesterektől és még nekik is megrúgtuk a két gólt (23. mérkőzés).
Azóta sem terhelte meg ennyi találattal egyetlen válogatott sem hálónkat. 
 
Előzmények
Válassz a listából