Előző 872. Világbajnoki selejtező Következő

Magyarország
  1:4  
(1:2)
Hollandia

Időpont: 2012.09.11. Helyszín: Budapest, XIV. ker., Puskás Ferenc Stadion Térkép
Vezette: Pedro Proenca Nézőszám: 22000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Egervári Sándor 

Góllövők: Lens/3 , Dzsudzsák Balázs /7 , Martins Indi/19 , Lens/53 , Huntelaar/74

Cserék: Koman, Vladimir  -> Hajnal Tamás  /46 , Van Persie -> Huntelaar /46 , Elek Ákos  -> Gyurcsó Ádám  /61 , Martins Indi -> Mathijsen /64 , Strootman -> Maher /78 , Gera Zoltán  -> Németh Krisztián  /80

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

2014-es világbajnokság másodi selejtező mérkőzését, az első itthonit játszottuk. Az első találkozón Adorrát otthon vertük öt góllal. Most azonban csoportunk legerősebbnek tartott csapatát fogadtuk. A Hollandok az európa bajnoki kudarc után edzőt váltottak és most építgetik csapatukat. A több fiatal játékost is felvonultató csapat első mérkőzését Törökország ellen játszotta és a hibák ellenére is 2-0-ra győztek. Mi legutóbb 1984-ben tudtunk győzelmet aratni ellenük, ráadásul idegenben. Most a pontszerzés a legmerészebb cél. „Nem mi vagyunk az esélyesek, de nem vagyunk esélytelenek” - mondta Egervári Sándor, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy "...zárt rendszerben kell védekeznünk és a réseket megtalálnunk."

Az utóbbi hét találkozón mi hagytuk el vesztesen a játékteret.

Nálunk Szabics, Mészáros, Varga és Laczkó nem tudott pályára lépni, míg a vendégeknél Krul, Fer és a bemelegítés közben megsérült Robbent nem játszik. Utóbbit Lens helyettesítette.

Még alig kezdődött meg a találkozó, amikor a vendégek máris előnyhöz jutottak. A harmadik percben, már nem is az első támadásukból és az utolsó pillanatban a csapatba került Lens révén. Narsingh jobb oldalról emelt be középre és a kaputól tíz méterre, pontosan érkező Lens fejéről a bal alsóba vágódott a labda. ...hogy a védők éppen merre jártak? (0-1)

Alig telik el néhány perc, amikor Varga küld labdát Gerának, aki már a tizenhatoson belül jár. Bár nem volt veszélyes helyzetben, de szabálytalanul állították meg, pontosabba fellökték. A megítélt büntetőt Dzsudzsák pontosan lövi a jobb alsóba. (1-1)

Az egyenlítés után valahogy a csapat nem jött lendületbe. Továbbra is inkább a vendégek támadtak, mi pedig idegesen, sok hibával játszottunk. Különösen a védelem bizonyult ingatagnak. Ez látszott akkor is, amikor Sneijder negyven méterről elvégzett szabadrúgása, az ötösnél teljesen magára hagyott Bruno Martins Indi fejéről a háló bal alsó sarkába repült. (1-2)

A gól után próbálkoztunk egy-egy támadással, de míg a védekezésünk sok hibával tarkított és lassú volt, addig a támadásaink erőtlenek, ötlettelenek és veszélytelenek.

A második félidő elejét mind a két csapat egy-egy gyenge próbálkozással kezdte. Azután "megsajnáltuk" a vendégeket. Az ötvenharmadik percben Sneijder emelte meg a labdát, amit Elek (aki balhátvédként játszik) középre fejel, pontosan a felfutó Lens elé, aki ráadásul üresen is van. Így tizenkét méterről az elvetődő Bogdán fölött kényelmesen lőhetett a kapu közepébe. (1-3)

Öt perccel a gól után végre nekünk is igazi helyzetünk van! Varga, Juhász összjáték után Priskin kapta a labdát a tizenhatoson belül. Az éppen elvetődő kapussal állt csak szemben, de az átemelés nagyon gyengére sikerült, így Stekelenburg még bele tudott érni. Ezután Hajnal távoli lövése ment alig fölé. Ennyi volt... Ismét a hollandok következtek. A hatvankettedikben Sneijder egy kipattanót vágott nagy erővel a felső lécre. Tíz perc múlva ismét Sneijder. Ezúttal a félpálya közelében végzett el szabadrúgást. A labdát előregurította a jobboldal meginduló Lensnek, aki a középütt szintén előretörő Huntelaarhoz passzolt. A két támadóval szemben Bogdán egyedül futott ki a kapujából, így természetesen esélye sem volt. A holland teljesen nyugodtan húzta el a labdát és gurított az üres kapuba. Mindenközben a teljes magyar csapat csak kísérte az akciót. nem tudni hol jártak a szabadrúgás elvégzésekor, vagy amikor a két támadó kilépet... (1-4)

A kilencvenedik percben még adtunk egy labdát Huntelaarnak, de a pörgetése az oldalhálóban landolt.

Az utóbbi öt találkozón, ezzel együtt, 26 gólt kaptunk a Hollandoktól és 6-ot rúgtunk. 

Más nem igen mondható el a találkozóról... jó pedig semmi... így várjuk inkább a következő mérkőzéseket.  
 
Előzmények
Válassz a listából