Előző 873. Világbajnoki selejtező Következő

Észtország
  0:1  
(0:0)
Magyarország

Időpont: 2012.10.12. Helyszín: Tallin, A. Le Coq Arena Térkép
Vezette: Liran Liani Nézőszám: 3500
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Egervári Sándor 

Góllövők: Hajnal Tamás /46

Cserék: Ojamaa -> Purje /52 , Korcsmár Zsolt  -> Elek Ákos  /62 , S. Puri -> Mosnikov /69 , Gera Zoltán  -> Szabics Imre  /79 , Koltai Tamás  -> Gyurcsó Ádám  /84 , Kink -> Vunk /87

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

A Hollandok elleni hazai találkozó kiábraándító játékos hozott. Sokkal jobban kell játszanunk, hogy a selejtezőn megmaradjanak az esélyeink a továbbjutásra. A mérkőzés feldolgozásáról Egervári Sándor azt mondta: Ma már nem kudarcról beszélünk, hanem tapasztalatokról, tanulságokról. Ez valójában helyes, a kérdés csupán az, hogy sikerült-e a játékon és legfőképpen a hozzáálláson változtatni. A kapitány szerint igen. Hangsúlyozta, hogy ha ezen és a következő (törökök elleni) mérkőzésen hat pont szerzünk, akkor előnybe kerülünk a vetélytársakkal szemben, négy pont esetén pedig versenyben marahatunk. Mind a két megállapítás természetesen a csoport második helyére utalt. Most harmadikak vagyunk három ponttal.

Az észtek két forduló után nulla ponttal álltak. A románoktól kettő, a törököktől három gólt kaptak és egyel sem tudtak válaszolni. Így az ötödik helyen állnaknak. A szintén nulla pontos Andorra a hatodik, mert ők kilenc gólt kaptak. A vendéglátók fegyelmezetten, zártan védekeznek ezt kell áttörnünk.

Ez a harmadik összecsapása lesz a válogatottnak. 2003-ban egy góllal az észtek, 2004-ben öt góllal mi voltunk a jobbak. Mind a két mérkőzést itthon játszottuk, tehát ez az első idegenbeli találkozásunk.

Halmosi sérülése miatt nem tudott a válogatott rendelkezésére állni, mint ahogy Koman Vladimír sem. Az arcsérüléséből lassan felépülő Vanczák is helyet kapott már a keretben. Egyenlőre azonban maszkot kell viselnie, ha pályára lép. A kezdő csapat alaposan megváltozott a hollandok ellnihez képest.


A mérkőzés jól indult. Alig kezdődött el a találkozó, amikor Dzsudzsák távolról próbálkozott és lövése a hazai kapusról kipattant, de sajnos nem magyar játékos elé. A hatodik percben Gera beadását Koltai mintegy ötméterről, baloldalró fejelhette kapura, de a labda kivülről kerülte el a jobb alsót. Az első tíz perc végén a vendégek is összehozták első helyzetüket. Egy hosszan előre küldött labdára csapott le Ojamaa, de kisodródott és mellé lőtt. Ezután meglehetősen unalmas, elképzelés nélküli játékot láthattunk.
Majdnem fél óra is eltel, mire végre megint egy magyar akció futott, aminek végén Koltai lövése ismét balról tartott a hazai kapu felé, de ismét elkerülte a jobb kapufát.

A második félidő egészen másként kezdődött, mint ahogy az első abba maradt. Éppen csak elhalt a bírói síp hangja, amikor Dzsudzsák labdája szállt középre. Az egyik védő kifejelte a játékszert, ami Hajnal elé került (most ötvenedszer válogatott), aki húsz méterről finoman átemelte az elé befutó védőket és a kapu bal oldalába csavart. (0-1)

Az észtek valahogy nem nagyon törték magukat az egyenlítéssel. Igaz, néhány perccel a gólunk után volt egy veszélyes támadásunk, de Korcsmár ügyesen szerelte Purit így az akció még lövésig sem jutott. Mi nem erőltettük a támadásokat, inkább a kontra lehetőségekre vártunk. Voltak is ilyenek, de Szalai, Dzsudzsák és Gera próbálkozása is gól nélkül maradt. Nagy helyzetek voltak. Öt perccel a vége előtt azután majdnem pórul jártunk. Az észtek vezették a kapunkra a labdát. Jobb oldalt a tizenhatos sarkánál Puri zavartalanul tudta átvenni a játékszert. Néhány csel után kapura tekert. A lövést Bogdán vetődve tudta csak hárítani, a kipattanó pedig a középen, az ötösön álló Oper elé került, aki megpróbálta átemelni a földön fekvő kapust. Bogdán azonban annyira még fel tudott emelkedni, hogy újra kiütötte a labdát, amit egy védő ügyetlenül talált el, így Operre pattant, de ezután kapusunk már lecsapott rá és végleg megszerezte. Közvetlenül ezután megint kicsit ügyetlenkedett a védelmünk és Bogdánnak a tizenhatosig kifutva kellett mentenie. Az utolsó percek (és az utolsó utániak) még tartogattak izgalmakat. Két Szalai helyzet között egy észt is borzolta a kedélyeket. A második Szalai lehetőségnél Szabics a tizenhatosunknál szerzett labdát, megindult a kontrával és még a félpályánkról, jobbról indította a kiurgó Szalait. A csatár tökéletesen egyedül vehette át a labdát a vendégek térfelének felénél és törhetett kapura. Csak a kifutó kapus volt vele szemben, de a tizenhatosnál túl szűken akarta elgurítani a portás mellett a labdát. Ennél nagyobb helyzetről álmodni sem lehet.

A mérkőzésen megérdemeltük a győzelmet, de hálásak lehetünk Fortunánka is, mert egyetlen hiba is elég lehet a döntetlenhez és nem csak egy volt.

Juhász és Dzsudzsák is kénytelen lesz kihagyni a következő mérkőzést, a begyűjtött sárgák miatt.

Következő ellenfelünk, a török válogatott otthon kapott ki Romániától 1-0-ra. nem áll jól a szénájuk...

  
 
Előzmények
Válassz a listából