Előző 870. Barátságos mérközés Következő

Magyarország
  1:1  
(0:0)
Izrael

Időpont: 2012.08.15. Helyszín: Budapest, XIV. ker., Puskás Ferenc Stadion Térkép
Vezette: Ivan Kruzliak Nézőszám: 17000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Egervári Sándor 

Góllövők: Dzsudzsák Balázs /51 , Tomer Hemed/80

Cserék: Szpungin -> Gabai /35 , Gyurcsó Ádám  -> Németh Krisztián  /45 , Juhász Roland  -> Korcsmár Zsolt  /46 , Rafaelov -> Vermut /46 , Damir -> Sahar /59 , Szakály Péter  -> Vanczák Vilmos  /63 , Sehter -> Hemed /67 , Koman, Vladimir  -> Koltai Tamás  /78 , Pintér Ádám  -> Halmosi Péter  /79 , Jadin -> Beram /84 , Szalai Ádám  -> Szabics Imre  /86 , Melikszon -> Ben Haim /88

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Folytatódik a felkészülés szeptemberi a vb-selejtezőkre, amelyből az elsőt szeptember 07-én, Andorra ellen vívjuk, majd négy nap múlva, szeptember 11-én Hollandia következik.

A jelenlegi ellenféllel eddig négy alkalommal találkoztunk. Egyszer győztünk és egyszer játszottunk döntetlen, tehát kétszer alul maradtunk. Legutóbb 2009-ben Izraelben szenvedtünk 1-0-ás vereséget (korábban: 1992, Magyarországon 0-0; 1995, Magyarországon 0-2; 2000, Magyarországon 2-1). Természetesen nem sok mindenre következtethetünk mindebből, hiszen mind a két csapat alapjaiban változott meg azóta.

Felkészülési és nem csapatkeresési mérkőzésnek szánta Egervári Sándor ezt a találkozót. A selejtezők közeli időpontja miatt ez érthető is, mint ahogy az is, hogy ennek megfelelően a legerősebb csapatunkat szándékozott pályára küldeni. Ebben annyi kényszerű változás történt, hogy Gera és Huszti sérülés miatt nem léphetett pályára, bár egyébként minden bizonnyal kezdő emberek lennének.

Az izraeli csapat szintén felkészülési mérkőzésnek szánta a találkozót, a szeptemberi Azerbajdzsán és Oroszország ellen sorra kerülő tétmérkőzésükre. Két szokatlan dolog még az utolsó napokban is befolyásolta az összeállításukat. Az egyik, hogy Kohen összeveszett az edzővel és azonnal haza is küldték, a másik (örömtelibb), hogy a csapat legnagyobb sztárja Benajun engedélyt kapott a hazautazásra, mert a felesége a negyedik gyermekét várja és kissé "felgyorsultak az események".

A vendég csapat biztonságára nagyon sok rendőr vigyáz, ennek nyilván az egyik oka, az izraeli turistákat ért burgaszi merénylet. De sajnos nálunk is vannak akik nem a sportra koncentrálnak, ez hallható volt az izraeli himnusz alatt, amit a közönség egy része végig füttyel tett "hangulatosabbá".

A mérkőzés első néhány perce az ismerkedés jegyében telt. Azután a hatodik percben Sehter Juhász mellett betört a tizenhatoson belülre, de közben a lába összeakadt Juhászéval, amitől a támadó nagyot esett. Nem volt tizenegyes, de ha a bíró kicsit "szőrösszívű".... Fél perc elteltével már ismét Sehter próbálkozott. Ezúttal a bal oldalon, de most Varga szerelte.

A mi első próbálkozásunk Gyurcsó nevéhez fűződik a tizenharmadik percben, de lövés-beadása nem jelentett veszélyt.
Az első húsz perc inkább a vendégeké volt. Ekkor vezettük az első igazán formás, lendületes támadást. Sajnos a befejezés rendkívül gyengére sikeredett, Szakály passza nem talált emberhez. Mégis ettől a támadástól kezdve mi kezdtük irányítani a játékot. Sajnos sok hibával játszottunk, így a fölény gólban nem jelent meg. A huszonhetedik percben már kapura is lőttünk Szakály révén, de tizenötről megküldött labdája nem okozott gondot a kapusnak.

Már a harmincnyolcadik percben jártunk, amikor valóban veszélybe került a vendégcsapat kapuja. Dzsudzsák remek lövése egy izraeli védőt talált el, akiről a labda visszakerült a mezőnybe, Gyurcsó beadását a vendég kapus fejjel tette vissza, ezt a kipattanót húzta kapura Szakály ollózva, de csak védőt talált, akik végül felszabadították a kapujukat.

Négy perccel a második félidő kezdete után az első izgalmat egy magyar védelmi hiba okozta. Mészáros röviden adott haza, de szerencsére Bogdán résen volt. Az ötvenegyedik perc pedig végre meghozta a gólt. Németh már a tizenhatoson belül járt, amikor átpasszolt a mellette érkező Szalainak, aki még mintha cselezgetni akart volna. Németh azonban jobbnak látta, ha lövéssel próbálkoznak, így is tett és nagy erővel kapura küldte a játékszert. A labda a bal kapufát találta telibe, ahonnan vissza pattant a játéktérre. Két izraeli védő mellett is elsuhant, miközben egyikük óriási luftot rúgott, majd Dzsudzsák elé került, aki tizenháromról laposan a kapu hosszú sarkába tessékelte. (1-0)

A gól után felpörgött a csapat. Egyre másra vezettük a támadásokat, de sajnos igazi veszély nélkül. Azután a cserék kissé széttördelték a játékot. Alapvetően mi veszélyeztettünk, de egy-egy vendég támadásnál megmutatkozott a védelmünk bizonytalankodása. Mint a hatvanegyedik percben, amikor egy beadásra három izraeli játékos is lecsapott, szerencsére nem érték el a labdát. A hatvankilencedik percben Hemed hat méterről próbálta bevenni a kapunkat, de egyik védőt találta el.

A hetvenegyedik percben Németh startolt rá egy hosszú labdára. Más már nem volt csak a kapus, aki a tizenhatoson kívülre futva, magasra ugorva próbálta megszerezni a labdát. Eközben nagy erővel ütközött a térde csatárunk mellkasának, kulcscsontjának, ő pedig az esés következtében az arcán támaszkodva fordult át, szinte kitörve a saját nyakát. Ápolás után mind a két labdarúgó folytatta a játékot.

Már csak tíz perc volt hátra amikor az egyre aktívabb vendégcsapat megszerezte az egyenlítő gólt. Jobb oldalról száll be a szöglet, amit Gabai fejjel próbált a kapuba juttatni, de Bogdán ezt még hárította. A kipattanó labda azonban Hemed elé került, aki két méterről gurított a kapunkba. (1-1)

Négy perc múlva Szalai kapta meg Koltai labdáját a tíz méterre a kaputól, de lövése rendkívül gyenge volt. Ezt leszámítva a vége egyértelműen az izraelieké volt. Támadtak, lehetőségeik is voltak, de komoly helyzetük már nem adódott, mégis örülnünk kellett, hogy nem fordították a maguk javára a találkozót.

Az eredmény igazságos, de valójában egyik csapat sem lehet elégedett. Ez a játék Andorra ellen talán elég lehet, de Hollandia... sokat kell javulni. Egervári Sándor a hozzál állással elégedett volt, a játékkal nem. A nem túl meggyőző teljesítmény okait a sérülések miatti kényszer cserékben és a játékosok idény eleji, nagyon különböző edzettségi, fizikai állapotában látta.

  
 
Előzmények
Válassz a listából