Előző 868. Barátságos mérközés Következő

Csehország
  1:2  
(1:1)
Magyarország

Időpont: 2012.06.01. Helyszín: Prága, Generali Arena Térkép
Vezette: Lee Probert Nézőszám: 17100
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Egervári Sándor 

Góllövők: Dzsudzsák Balázs /6 , Kadlec/25 , Gyurcsó Ádám /89

Cserék: Juhász Roland  -> Mészáros Norbert  /39 , Sivok -> Hubník /46 , Baros -> Darida /61 , Kolár -> Pekhart /61 , Koltai Tamás  -> Gyurcsó Ádám  /65 , Rezek -> Rajtoral /72 , Palisil -> Hübschman /79 , Jirácek -> Lafata /79 , Vanczák Vilmos  -> Halmosi Péter  /83 , Szakály Péter  -> Szabics Imre  /89 , Szalai Ádám  -> Németh Krisztián  /89 , Dzsudzsák Balázs  -> Debreceni András  /92

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

A vendéglátó cseh válogatott az Eb-re készül. Ebben az évben már játszottak Írországgal és Izraellel. Előbbi ellen 1-1-es döntetlent, utóbbival szemben 2-1-es győzelmet értek el.
Most nem tudtak a legjobb összeállításban pályára lépni, mert a csapatkapitány Tomás Rosicky egészségi okok miatt nem játszhatott.
Mi nem az európai küzdelmekre készülünk, hanem már az ősszel kezdődő Vb-selejtezőkre keressük a csapatot. A kezdőnek szánt keretünkből Buzsáky, Hajnal és Koman is megsérült, így kicsit változott a kép. Helyet kapott a kezdőben Szakály Péter is, aki újoncként futhatott ki a gyepre. Később még három fiatal kapott lehetőséget a bemutatkozásra: Mészáros Norbert, Gyurcsó Ádám, Debreceni András. Juhász Roland ezen a találkozón éppen hetvenedszer húzta fel a címeres mezt.

A kezdő sípszó után a két csapat még a helyét kereste a pályán. Egy-egy támadás-szerűség itt is, ott is. A hatodik percben Szalai két csel után Vargához passzolt, aki már a tizenhatoshoz közelített. Sivok nem akarta vállalni a kockázatot és felrúgta a magyar játékost. A szabadrúgás elvégzéséhez Dzsudzsák készülődött. Érzékelve, hogy a játékvezető nem kérte a sípszó megvárását, huszonegy méterről kapura csavarta a labdát. A csehek, akik még a sorfalat rendezgették, meglepetten nézték, amint kapusuk még éppen beleér a labdába, de az így is a háló jobb felső sarkába csapódik. Szemfüles, de teljesen szabályos találat. (0-1)

A vendéglátókat, érthetően, feltüzelte a bekapott gól. Hajtanak és bizony időnként nagyon nehezen tudjuk féken tartani őket. A tizenötödik percben sikerül betalálniuk a kapunkba, de az eredmény mégsem változik. Juhász szabadított volna fel, de mivel Kolár lökte így Rezek szerezhette meg a labdát és lőhetett a kapuba. A szabálytalanságot azonban jelezte a partjelző, így a bíró érvénytelenítette a találatot. Továbbra is szorongatott a cseh válogatott. Támadás, támadás után futott és a huszonötödik percben végül érvényes góllá érett, még ha tizenegyesből is. Baros kapta a labdát az ötös bal sarka közelében. Juhász becsúszva próbálta meg szerelni. Kicsit talán meg is lökte... Valójában nem volt komoly szabálytalanság, de a játékvezető büntetőt ítélt. (Ez az az eset, amit lehet így is, úgy is értelmezni. Most így értelmezte a sípmester.) Kadlec futott neki a labdának és bal sarokba vágta. Bogdán jó irányba mozdult, de a hasa alatt még átfért a játékszer. (1-1)

A gól után kis lélegzethez jutottunk és helyzetet is kialakítottunk, de azután a vendéglátók megint átvették az irányítást. Szerencsére vagy a csehek kényelmeskednek, körülményeskednek, vagy a védelmünk, kapusunk működik jól (Korcsmár többször is remekül avatkozott közbe). A félidő sajnálatos eseménye, hogy a válogatott jubilánsát, Juhászt sérülés miatt le kell cserélni.

A második félidő ott folytatódik, ahol az első abba maradt. Továbbra is a csehek játszanak fölényben, de most nincs a játékukban akkora veszély. Kevesebb a lendület és az ötlet. A hatvanadik percben van az első komoly helyzetük. Rezek csúsztatását Bogdán csak bravúrral tudja szögletre menteni. A beívelést ismét Rezek csúsztatja, de ez már a kapusunké. Hét perc múlva ismét a portásunké a főszerep. Ezúttal Hubník az ötösről próbálkozik, de Bogdán spárgázva hárít. Már nagyon úgy látszott, hogy döntetlen marad az eredmény, mert a hazaiak, nem tudnak vezetést szerezni, mi pedig megelégszünk az egállal. Két perccel a vége előtt azonban mégis megvillantunk. Dzsudzsák a bal oldalon tört előre, átemelt a jobboldalt egyedül hagyott Gyurcsónak, aki levette a labdát, majd éles szögből a hosszú alsóba lőtt. Első válogatott szereplés és azonnal egy gól, mégpedig győzelmet jelentő... Soha rosszabb debütálás! (1-2)

Harminchárom év után győztünk a csehek ellen! Támadójátékban nem mutattunk sokat, de védekezésben és helyzetkihasználásban vitathatatlanul jobbak voltunk.
Csak néhány nap és jöhetnek az írek. 
 
Előzmények
Válassz a listából