Előző 861. Barátságos mérközés Következő

Magyarország
  4:0  
(2:0)
Izland

Időpont: 2011.08.10. Helyszín: Budapest, XIV. ker., Puskás Ferenc Stadion Térkép
Vezette: Wolfgang Stark Nézőszám: 13800
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Egervári Sándor 

Góllövők: Koman, Vladimir /32 , Rudolf Gergely /45 , Dzsudzsák Balázs /59 , Elek Ákos /88

Cserék: Vadócz Krisztián  -> Priskin Tamás  /46 , Lipták Zoltán  -> Juhász Roland  /46 , Heidar Helguson -> Alfred Finnbogason /46 , Indridi Sigurdsson -> Hjortur Logi Valgardsson /53 , Aron Gunnarsor -> Jón Gudni Fjóluson /67 , Hermann Hreidarsson -> Elfar Freyr Helgason /69 , Birkir Már Saevarsson -> Arnür Sveinn Adalsteinsson /74 , Hajnal Tamás  -> Koltai Tamás  /76 , Eidur Gudjohnsen -> Arnór Smárason /84 , Laczkó Zsolt  -> Halmosi Péter  /84 , Dzsudzsák Balázs  -> Czvitkovics Péter  /86

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Barátságos, Izland elleni találkozóval melegítünk a svédek elleni Eb-selejtezőre. A választás jónak tűnik, bár lényegesen gyengébb csapatról van szó, de a játékstílus hasonló.

Gera továbbra is sérült, mint ahogy Németh és Szabics. Vanczák és Juhász szándékosan nem kerültek a kezdőbe, hiszen a svédek ellen sárga lapjaik miatt nem játszhatnak.

A kezdő sípszótól meglehetősen aktívan játszottunk. Már a harmadik percben alig szállt a vendégek kapuja fölé egy huszonöt méteres Hajnal szabadrúgás. A tizedik percben Rudolf Komantól kapott nagyszerű labdát, de tíz méterről a kapusba lőtt. A következő két percben két izlandi próbálkozás is volt. Először Gudmundsson huszonötről ívelt a kapu fölé, majd egy rövid felszabadítás után Bjarnarson lövése éppen csak elkerülte a jobb alsót. Kissé kényelmes mezőnyjátékot láthattunk, ahol valamivel többet birtokoltuk a labdát, de helyzeteink egy-egy veszélytelen távoli lövést leszámítva, nem voltak. A félidő felénél a vendég csapat került fölénybe, ők támadtak többet, de veszély nem jelentettek. Csapatunk kicsit zavarodott benyomást keltett, ezért a legjobbkor jött a gól. Az izlandiak támadtak, de megszereztük a labdát és a félpályáról remekül indítottuk Komant, aki középütt üresen tört előre. Majd a hátráló védők között, tizennyolc méterről megsuhintotta a labdát, ami egyet pattanva vágódott a jobb alsó sarokba. (1-0)

A vendégek nem kapták össze magukat a gól után, mi pedig megnyugodtunk, így a mérkőzés nem lett szikrázóbb, hajtósabb. Az utolsó percben azért még bebiztosítottuk a vezetést. Hajnal tökéletesen ugratta ki középütt Rudolfot, aki a vendégek térfelének közepén vette át a labdát és egyedül száguldhatott a kapu felé. Miközben négy védő üldözte, a tizenhatos vonalánál elhúzta a kifutó kapus mellett és tíz méterről a hálóba gurított. (2-0)

A második félidő elején, az ötvenedik percben Elek szöktette Priskint, aki a jobb szélen tört előre, majd beadott, de Hajnal és a labda kicsivel elkerülték egymást. Négy perc múlva már az izlandi hálóőr bravúrjára volt szükség, hogy Rudolfnak a tizenhatos sarkáról leadott lövése ne a hálóban kössön ki. Öt perc múlva azonban a gólt már semmi nem tudta megakadályozni. Hajnal remekül szerzett labdát a félpályánál, majd mesterien indította a bal oldalon teljesen egyedül hagyott Dzsudzsákot, aki igazított egyet és a tizenhatos vonaláról kilőtte a hosszú alsó sarkot. (3-0)

Két perc telt csak el és a vendégek kis híján szépítettek. Balról íveltek be és Gudjohnsen kapásból megcélozta a kaput. A léc alá tartó labdát Bogdán csak bravúrral tudta hárítani. Válogatottunk most már indokoltan játszott nyugodtan és úgy tűnt már nem is fog változni az eredmény. Azért persze voltak támadásaink, szép megoldások és helyzetek is. A hatvanhetedik percben Dzsudzsák huszonöt méteres lövése csak a bal kapufa segítségével nem lett gól. Egy perccel a vége előtt azután mégis betalált a labda a vendégek hálójába. Czitkovics balról végzett el szögletrúgást. A beívelt labdát Priskin csúsztatta meg a rövid sarokra, de a kapufa hárított. A kipattanó a három védő között középütt helyezkedő Elekhez került, aki tíz méterről, megtalálva a rést a sok ember között, a kapu jobb alsó sarkába helyezett. (4-0)

Erősen tartalékos (ez a jelző nem feltétlenül jelenti a játékosok "hasznosságát", inkább csak válogatottbeli tapasztaltságukra utal) csapat győzött négy góllal. Most hát jöhet a sorsdöntő találkozó Svédország ellen. 
 
Előzmények
Válassz a listából