Előző 834. Világbajnoki selejtező Következő

Svédország
  2:1  
(0:0)
Magyarország

Időpont: 2008.09.10. Helyszín: Solna, Råsunda Stadion Térkép
Vezette: Meyer, német Nézőszám: 30000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Erwin Koeman 

Góllövők: Källström/55 , Holmén/65 , Rudolf Gergely /93

Cserék: Dárdai Pál  -> Rudolf Gergely  /70 , Bodor Boldizsár  -> Dzsudzsák Balázs  /80 , Ibrahimovic -> Rosenberg /81

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Ez az ellenfél erősebb, mint az első fordulóban fogadott, nagyon gyengén játszó  dán csapat, akikkel ikszeltünk. Bár ez a válogatott sem "az" a svéd válogatott. Mi sem mutatja ezt jobban, mint hogy az első fordulóban Albániában 0-0-ás döntetlent játszottak. A mi eredeti célunk, a szövetségi kapitány és az MLSZ elnökének megnyilatkozásai alapján az első két selejtezőn négy pont megszerzése volt. Eddig egy sikerült...

Esőben kezdődik a mérkőzés. A játék viszont meglehetősen csendesen csordogál. A hazai csapat nem nagyon erőlteti a támadásokat. Inkább mi vagyunk aktívak, még ha veszélyesek nem is. Az első kapura szánt lövésünkre a tizenharmadik percig kell várni. Hajnal végzett el szabadrúgást a kaputól harminckét méterre legurított Dárdainak, aki erős lövést küldött, alaposan a kapu mellé. Két perc múlva, egy gyenge svéd próbálkozás után kontrából jöttünk előre. Hajnal jobbra játszott Gerához, aki középre ívelt, szándéka szerint Thorgellének, de néhány centi hiányzott. A következő percben már Huszti szabadrúgása suhant el a felső sarok mellett, sajnos kívülről. A huszadik percben svéd helyzet. Nem gyakori. Kallström Ibrahimovictól kapott remek átadást, hét méterről, meglehetősen kisodródva célozta meg a kaput. Babos kiütötte a labdát és Vanczák felszabadított.

Torghelle indította Husztit, ő egy szép csel után a felfutó Vadócz elé tálalt, aki húsz méterről rátűzte. A labda pontosan repült a bal alsó sarokba, de a svéd kapus még ki tudta tolni. A negyvenedik percben megint szükség volt Isaksson bravúrjára. Huszti emelt a kapu elé. Hansson kifejelte a labdát, éppen Gera elé, aki a tizenhatos jobb sarkáról, estében célozhatta meg a kaput. A hazai kapus szögletre hárított.  A hátralévő percekben a kapujukhoz szögeztük a svédeket. Ibrahimovic is hátrajött védekezni. Az első félidőben végig jobban játszottunk mint a vendéglátóink, sajnos betalálnunk nem sikerült.

A második félidő első másodpercei már mintha jelezték volna, hogy változott valami. A hazai csapat gólhelyzetet alakított ki. Larsson célozta meg a kaput, de lövése szögletre pattant. Két perccel ezután már a mi százszázalékos helyzetünk borzolta a kedélyeket. Hajnal passzolt középre, az éppen érkező Torghelle elé, aki remek helyzetben azonnal lőhetett volna. Ehelyett tovább engedte a labdát, a rosszabb helyzetben lévő Husztinak, aki pedig visszagurított Gerához. Gera végre vállalta a lövést, ám lapos labdáját a svéd portás könnyen hárította. Egy perc múlva Vadócz hasonló lövését is biztosan hárította Isaksson.

Nehogy elfelejtsük, hogy a pályán van egy másik csapat is, az ötvenegyedik percben távoli szabadrúgást emeltek a kapunk elé. Majstorovic tíz méterről fejelhetett és Babosnak nagyon meg kellett nyúlnia, hogy a hosszú sarok elől kitolja a labdát. Négy perc múlva már nem volt ilyen szerencsénk. A saját térfelünkön vették el tőlünk a labdát és Larsson baloldalt iramodott meg vele, majd hibátlanul passzolt középre, ahol Kallström öt méterről, zavartalanul fejelhetett kapura, illetve kapuba. (1-0)

Tíz perc telt el a gól óta és kicsit megzavarodtunk. Nem mennek a támadások és a védelem is bizonytalankodik. Larsson a jobb oldalról emelt be Holménhez, aki három védő között vette át a labdát. Kettőt becsapott és még mielőtt Juhász megérkezett volna, az ötösről kapura szúrta a labdát, ami biztosan csapódott a hálóba. (2-0)

A hazai csapat behúzódott a kapuja elé. Mi támadunk, de gólhelyzetig nem tudunk eljutni. Sőt ez a kitámadás magában hordozza a veszélyessé válható svéd kontrákat. A rendes játékidőben viszont sem mi, sem a vendéglátók nem okoztak veszélyes gólhelyzetet.

A hosszabbítást nagyon meghajtottuk. Egyre másra ostromoltuk a kaput. Hajnal kitette a labdát balra, az előző szöglet után elől maradt Juhásznak, aki beadott. Az érkező labdát Rudolf végül a kapu torkából, mellel továbbította a hálóba. (2-1)

Az első félidőben remekül helytálltunk. Persze ehhez az is kellett, hogy a hazai csapat nagyon gyenge volt. Talán megzavarta őket csapatunk lendületes, bátor játéka. Azután a második félidőben nagyon gyorsan "helyre tették" a találkozót. Nyerhettünk volna, csakúgy, mint a dánok ellen, de most két selejtező után egy pontunk van. 
 
Előzmények
Válassz a listából