Előző 809. Barátságos mérközés Következő

Ausztria
  1:2  
(0:2)
Magyarország

Időpont: 2006.08.16. Helyszín: Graz, UPC-Arena Térkép
Vezette: Havrilla, szlovén Nézőszám: 11500
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Bozsik Péter 

Góllövők: Gera Zoltán /11 , Horváth András /37 , Kuljic/74

Cserék: Király Gábor  -> Fülöp Márton  /45 , Payer -> Macho /45 , Pogatetz -> Katzer /45 , Junuzovic -> Wallner /45 , Szabics Imre  -> Sowunmi, Thomas  /58 , Halmosi Péter  -> Lőw Zsolt  /61 , Ivanschitz -> Prager /61 , Horváth András  -> Kiss Zoltán  /77 , Scharner -> Ertl /86 , Gera Zoltán  -> Kabát Péter  /89

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Az új szövetségi kapitány harmadik találkozója. Már egy hónap sincs hátra az Európa-bajnoki selejtezők kezdetéig, ezért is fontos mérkőzés ez a "sógorok" elleni, szinte hagyományos találkozó. A világranglistán jelenleg az osztrákokat húsz hellyel jegyzik jobban (ők a hatvanadikak, mi a nyolcvanadikak), szóval nem tartoznak a világ élvonalába, de még a kontinensébe sem, viszont felkészülésnek kiváló ellenfelek.

Az első tíz percben a hazai csapat tűnt veszélyesebbnek, de a tizenegyedik percben mégis mi szereztünk gólt. A büntető terület bal oldaláról Huszti kényelmesen adhatott be. Az ötösre érkező Gerához továbbított, akinek majdnem hosszú lett az átadás, de látványos mozdulattal mégis a jobb alsóba tudott gurítani. (0-1)

A gól után továbbra is lendületesen támadott csapatunk. Gólt ígérő helyzeteink is voltak. A tizenötödik percben Fehér távoli lövése egy védőről pattant Horváth elé. Húsz méterről megeresztett lövése a bal alsó sarok mellett pár centivel hagyta el a játékteret. Három perc múlva Halmosi szögletről ívelte be a labdát, amit Juhász csúsztatott meg jól, de Payer még éppen bele tudott ütni. Gera ollózva küldte vissza a játékszert a kapu elé, azonban Molnár fejese már gyengének bizonyult. Néhány perc múlva Dárdai huszonkét méteres kapáslövését kellett védenie az osztrák kapusnak. A sógoroknak az első félóra végén jutott egy hasonló helyzet. Leitgeb hasonló távolságból leadott lövése kerülte el a kapunkat. Ezután a hazaiak percei következtek. Többször is eljutott akciójuk a kapunkig. A harmincnegyedik percben Junuzovic és Halmosi próbálta megszerezni a labdát a tizenhatosunk vonalánál. Amikor Halmosi a labda felé nyúlt, az osztrák elesett. A játékvezető megítélte a büntetőt, a nyilvánvaló színészkedés ellenére. A labdának Kuljic futott neki és megpróbálta a jobb alsóba lőni, de Király remek vetődéssel kitolta azt.

Két perccel a kifogott büntető után már megint mi támadtunk. A bal oldalon Halmosi szaladt el, majd hátragurított a tizenhatos magasságában érkező Szabics elé, aki tovább passzolt Husztinak. A játékos nem tétovázott, tíz méterről megküldött lövését azonban Payer bravúrral ki tudta ütni. A kipattanó labdára Horváth startolt és húsz méterről nagy erővel a hazai kapu bal felső sarkába lőtt. (0-2)
Egy perccel a gól után Dárdai került száz százalékos helyzetbe, de kicsit közel került a kapushoz, így emelését Payer hárítani tudta. A félidő vége előtt néhány perccel egy, az osztrák kapu elé ívelt, szabadrúgást csúsztatott Juhász kapura. Csak néhány centin múlott, hogy a labda nem akadt be a bal felsőbe.

A második félidőre kissé kényelmesebb tempóra váltottunk. A vendéglátók nem vették át az irányítást így továbbra is nekünk volt több támadásunk. Sowunmi jól indította Gerát, de a csatár középre adott labdájára nem érkezett senki. Később Lőw beadott labdájáról Gera maradt le néhány centivel.

A félidő feléhez közeledve mégis sikerült a szépítés. Bal oldalról végezhettek el szögletet. A legurított labdát Leitgeb emelte be középre, ahol a leggyorsabban érkező Kuljic kilenc méterről a kapunk bal oldalába fejelt. (1-2)

A gól utáni percek főszereplője Huszti volt. Előbb, a büntető pont magasságából elvégzett szabadrúgásnál élesen, közvetlenül a kapu elé lőtt. A labdát az osztrák kapuvédőnek még éppen sikerült kiütnie a bevetődő Juhász feje elől. Egy perc múlva betört a büntetőterületre és kilenc méterről megeresztett lövéssel próbálkozott. A labda a hálótartó vason csattant, de sajnos kívülről.

Az utolsó utáni percekben, a hosszabbítás alatt még esélyük volt az osztrákoknak az egyenlítésre. Jobbról végezhettek el szögletet a hazaiak. A labda az ötösön belüli kavarodásban végül Stranzlhoz került, aki sarokkal kapura gurított, azonban Fülöp bravúrosan hárítani tudott.

Az első félideji kifejezetten szép játékunkat a másodikban már nem tudtuk megismételni, de megérdemelten győzött a csapat. A nagy kérdés, hogy a soron következő (Bozsik vezetésével az első) tétmérkőzésen, Norvégia ellen mire leszünk képesek. 
 
Előzmények
Válassz a listából