Előző 799. Barátságos mérközés Következő

Magyarország
  1:2  
(1:1)
Argentína

Időpont: 2005.08.17. Helyszín: Budapest, XIV. ker., Puskás Ferenc Stadion Térkép
Vezette: Merk, német Nézőszám: 20000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Lothar Matthäus 

Góllövők: M. Rodriguez/18 , Torghelle Sándor /29 , Heinze/62

Cserék: Lisandro Lopez -> Messi /64 , Halmosi Péter  -> Priskin Tamás  /68 , Böőr Zoltán  -> Kenesei Krisztián  /68 , Torghelle Sándor  -> Kerekes Zsombor  /68 , Luis Gonzalez -> Zabaleta /82 , Vanczák Vilmos  -> Tóth Norbert  /87 , D'Alessandro -> Santana /90

Kiállítások: Messi/65
Kommentár:

A mérkőzést megelőzően egy idegenlégiósok nélkül pályára lépő, Puskás Ferenc válogatott néven szereplő csapatunk mérte össze tudását a Real Madrid gárdájával. A mérkőzés jótékonysági találkozónak indult Puskás Ferenc tiszteletére. Sajnos az eseményt elsősorban anyagi természetű botrányok szegélyezték, amivel itt nem kívánunk foglalkozni. Az biztos, hogy a Real Madrid legénysége világossá tette: kizárólag a magyar legenda miatt vállalkoztak a mérkőzésre. (Puskás és a Real kapcsolatáról Puskás Ferencnél olvashatnak bővebben.) Sajnos maga az ünnepelt nem lehetett jelen a stadionban, mert egészségi állapota ezt nem tette lehetővé.

A mérkőzésen a spanyol csapat nem erőltette meg magát. Meglehetősen unottan játszottak. A mieink lelkesen küzdöttek, de ennél több pozitívum aligha mondható el. A bíró három tizenegyest is ítélt. Kettőt kaptak a vendégek, egyet pedig mi. Az előbbiek közül Zidan csak egyet értékesített, az utóbbi pedig csapatunk egyetlen gólja volt. A hetvenkettedik percig 1-1 volt az állás, azután a sztárok megrázták kicsit magukat. A végeredmény 1-3. A gólokat Zidan (19', tizenegyes), Kenesei (43', tizenegyes), Ronaldo (72') valamint Owen (84') szerezték.

*

A világ jelenleg második legjobb csapata, az argentin válogatott érkezett Magyarországra. Mind a két válogatott felkészülésnek szánta a találkozót, de kicsit más helyzetből. A vendégek már biztosan kijutottak a világbajnokságra, míg mi még nagyon kemény selejtezők előtt álltunk.
Azon lehetett vitatkozni, hogy az ellenfél legjobbjait hozta-e el, de az biztos, hogy nem akármilyen játékosokról van szó. A csapatban egyébként ezen a találkozón mutatkozott be Messi.

A mérkőzés kezdetén látszott, hogy játékosaink nagy akarással vetik magukat a küzdelembe. Mind a két csapat vezetett akciókat, de a tizenhetedik percig nem nagyon veszélyeztették egyik oldalon sem a kapukat.
Ekkor a tizenhatosunk bal oldalánál Crespo cseleit láthattuk, aki végül a felfutó Sorinhoz továbbított. A védő beívelt középre és az érkező Rodriguez fejére, aki hét méterről nem hibázott és a hálóba juttatta a labdát. (0-1)

Néhány perc múlva kis híján egalizáltuk az állást. Bodnár hatalmas bedobása középre, az argentin kapu elé szállt. Franco nagyon rosszul jött ki és nem tudta megszerezni Gera elől a játékszert. Csatárunk hat méterről fejelhetett, de a felső lécet találta telibe. A visszapattanó labdára Halmosi csapott le, ismét betette középre, Juhász azonban közvetlen közelről a kapu fölé fejelt.

Az argentinok ezután igyekeztek biztonságosabban játszani. Rövid passzokkal eldugták a labdát. Az első félóra végén azonban mégis sikerült egyenlítenünk. Mégpedig egy nagyon szép támadás végén. Huszti még a térfelünkön szerezte meg a labdát. Megiramodott, majd Böőrhöz passzolt, aki a jobboldalon előreiramodó Bodnár elé tálalt. A hátvéd pontosan ívelt a belül érkező Torghelle elé, aki megelőzve mindenkit a jobb alsóba gurított. (1-1)

A sípszóig hátralévő időben teljesen egyenrangú csapatokat láthatott a stadion közönsége. Különösen Gera "élt" és remek cselek sorozatát mutatta be. Sőt! Nekünk volt a öt perccel a szünet előtt igazán nagy gólszerzési lehetőségünk. Gera Vanczáktól kapott labdát, amit a tökéletes helyzetben lévő Halmosinak továbbított. Sajnos Ő lövés helyett a sokkal rosszabb helyzetben lévő Torghelléhez passzolt, aki már nem tudta meglőni a labdát.

A pihenő után egyértelmű fölényben játszottunk. Több helyzetünk volt, mint az argentin csapatnak. Gera alaposan becsapta védőjét és éles szögből kapura lőtt labdája csak centikkel kerülte el a kapufát.


Nekünk helyzeteink voltak, a vendégek azonban gólt szereztek. Egy szabadrúgást Király nagy bravúrral is csak szögletre tolni tudott. A balról elvégzett sarokrúgásból beívelt labdára Heinze pontosan érkezett, megelőzve védőinket és hét méterről pontosan a léc alá fejelt. (1-2)

Ezután két perc erejéig bemutatkozott az ifjú sztár Messi. Alighogy pályára lépett ugyanis, a játékvezető könyöklésért felmutatta neki a piros lapot.

Az eredmény már nem változott. Akarás volt játékosainkban, de valami hiba mindig becsúszott.

A végeredmény, bár vereség, de mégis biztató lehetne, mint ahogy az a lelkesedés is, ami a csapaton látszott. Sajnos azonban most is megállapítható, hogy nem látszik valódi, stabil csapat kialakulni. 
 
Előzmények
Válassz a listából