Előző 795. Barátságos mérközés Következő

Wales
  2:0  
(0:0)
Magyarország

Időpont: 2005.02.09. Helyszín: Cardiff, Millenium Stadium Térkép
Vezette: Richmond, skót Nézőszám: 16672
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Lothar Matthäus 

Góllövők: Bellamy/64 , Bellamy/80

Cserék: Edwards -> Weston /50 , Hajnal Tamás  -> Leandro de Almeida  /58 , Korsós György  -> Rósa Dénes  /64 , Patridge -> Collins /65 , Lipcsei Péter  -> Kovács Péter  /68 , Earnshaw -> G. Roberts /75 , Gyepes Gábor  -> Vincze Ottó  /81 , Torghelle Sándor  -> Kenesei Krisztián  /81 , Robinson -> S. Roberts /92

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

A mostani ellenfél, a walesi csapat, néhány hellyel mögöttünk van ragsorolva a világranglistán. Ez a kis különbség azonban nem jelent semmit. Az elmúlt évben éppen Fehér Miklós emlékére rendezett találkozón fogadtuk őket és akkor 1-2 arányú vereséget szenvedtünk. Ráadásul az a találkozó volt Matthaus első mérkőzése.

A pályára lépő csapat fele az előző találkozón, Isztambulban szereplő játékosokból áll, a többiek pedig zömében újnak számító, a válogatottban nem vagy már régen nem szerepelt játékosok kaptak helyet. Gera is a csapat biztos tagja, ami tudását és hozzáállását figyelembe véve nem meglepő, de mivel a következő, Bulgária elleni világbajnoki selejtezőn nem játszik, így ésszerűnek látszott, hogy szóba jöhető helyetteseit próbálja majd ki a kapitány.
A vendéglátók három meghatározó játékosuk (Giggs, Hartson, Savage) nélkül, több újonccal kiegészülve lépnek pályára.

Az első félidőben kiegyenlített játékot produkált a két csapat.  Mind a két oldalon voltak támadások, helyzetek. Részünkről a tizenhetedik percben Hajnal huszonötről kapura küldött bombája, amit Coyne szögletre öklözött, és a negyvenkettedik percben Gera közeli kapufája említésre méltó. A hazai csapatnak számos helyzete közül a legnagyobbat a negyvenedik percben hagyta ki Robinson. Egy hibánk után került hozzá a labda és egyedül törhetett be a tizenhatosra, majd tizenegy méterről kapura, azaz a bal kapufára gurított.

A második félidőt kezdő sípszó után mintegy húsz percen keresztül csak a mezőnyben folyt, meglehetősen unalmas játék. Kapunktól huszonöt méterre jutottak szabadrúgáshoz a vendéglátók. Bellamy lövése elszállt a háromfős sorfal mellett és a későn reagáló Király hóna alatt vágódott a kapu közepébe.
A gól után háromszor is egyenlíthettünk volna. Előbb Gera két lövését éppen csak sikerült hárítania a védőknek, majd Torghelle hét méteres fejese kerülte el centiméterekkel a kaput.
Az átvészelt támadásaink után walesi akció következett. Bellamy tört be a tizenhatosunkra, jobb oldalon kilépett Juhász és Dragóner között, majd tíz méterről kapura küldte a labdát, ami Király lábai között talált utat a gólvonalon túlra.


 
 
Előzmények
Válassz a listából