Előző 79. Válogatott találkozó Következő

Magyarország
  4:2  
(1:0)
Svédország

Időpont: 1921.11.06. Helyszín: Budapest, Üllői út Térkép
Vezette: Boas, Holland Nézőszám: 35000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Kiss Gyula 

Góllövők: Orth (Faludi) György /15 , Orth (Faludi) György /49 , Orth (Faludi) György /54 , H. Karlsson/71 , Schlosser (Lakatos) Imre /72 , H. Karlsson/86

Cserék: Stenborg -> Gustafsson /18 , Braun (Barna) József  -> Pluhár István  /46

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Az előző találkozó után a válogatott még játszott két országrészek elleni találkozót, de a szövetség eldöntötte, hogy a már lekötöttön kívül ezután már csak országok (szövetségek) válogatottjai ellen lép pályára. (Régebben több mérkőzés volt városok, országrészek, alszövetségek, klubok csapatai ellen. Később ezek egyike sem maradt, a hivatalos találkozók sorában.)
A válogató bizottság maga tett javaslatot ennek az intézménynek (saját magának) a megszüntetésére és a teljes felelősség szövetségi kapitányra ruházására. A tanácsülésen ezt (ideiglenesen) el is fogadták.

 

Nagyon jó iramú mérkőzést láthattak a szurkolók. Magabiztos magyar siker született, amelyben főszerepet vállalt Orth György  a maga három góljával (mesterhármasával) és kiváló irányítói munkájával.

 

A mérkőzésen most előszőr cseréltek ellenünk. Nálunk második alkalommal lépett cserejátékos a pályára. Ennek érdekessége volt, hogy a pályára lépő Pluhár  délelőtt még klubjában a II. osztályú BEAC-ban játszott bajnoki találkozót.

 

Fotó:
Csapatunk 
 
Előzmények
Válassz a listából