Előző 758. Válogatott találkozó Következő

Magyarország
  5:0  
(2:0)
Macedónia

Időpont: 2001.11.14. Helyszín: Budapest, Szusza Ferenc Stadion Térkép
Vezette: Kljucsnyikov, orosz Nézőszám: 10000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Gellei Imre 

Góllövők: Lisztes Krisztián /4 , Ferenczi István /27 , Tököli Attila /57 , Tokody Tibor /65 , Lisztes Krisztián /74

Cserék: Krsztev -> Sztanics /41 , Sebők Vilmos  -> Lendvai Miklós  /53 , Pető Tamás  -> Böőr Zoltán  /61 , Sziljanovszki -> Nacsevszki /62 , Tököli Attila  -> Tokody Tibor  /64 , Dzsokics -> Panov /69 , Dárdai Pál  -> Szamosi Tamás  /70 , Füzi Ákos, dr.  -> Egressy Gábor  /75 , Lisztes Krisztián  -> Dvéri Zsolt  /77

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Legutóbb óriási ködben félbe szakadt a mérkőzésünk. Akkor az első félidőben egy nullra vezettünk. Most megmutathattuk mire vagyunk képesek köd nélkül.
Ez az első mérkőzés az új megyeri úti stadionban. A régiben tizenhatszor rendeztek válogatott találkozót és tizennégyszer győztünk, kétszer pedig döntetlent értünk el. Még gólt is csak nyolcat kaptunk, miközben hetvennyolcat(!) rúgtúnk. Követendő példát mutat a statisztika.


Bár az első kapura lövéssel a macedónok próbálkoztak, mégis mi kezdtünk jobban. Annyira, hogy már a negyedik percben megszereztük a vezetést. Dárdai  ugratta ki Lisztes t, aki húsz méteres sprint után tizenhárom méterről, a kapus lábai között a jobb alsó sarokba lőtt. Lényegesen jobban játszott csapatunk, mint a vendégek. A félidő közepén Tököli  a jobb oldalon futott el, majd átemelt a hosszú saroknál érkező Ferenczi hez, aki kapásból bombázott a kapu bal oldalába. Még voltak ígéretes lehetőségeink, de végülis kétgólos előnnyel vonulhattunk az öltözőbe.
A második játékrész kezdetén keményen, mondhatni durván kezdtek a vendégek. Ennek szabadrúgás, csere, majd 11-es lett a következménye. Tíz perccel a kezdés után Tököli  ugrott ki és Beganovics csak szabálytalanul volt képes megállítani. Gólszerzését azonban még így sem tudta megakadályozni, hiszen a büntetőt Tököli  értékesítette. Újabb tíz perc telt el magyar helyzetekkel. A frissen beállt újjonc, Tokody  kapott nagyszerű labdát Lisztes től és nem is hibázott. Nyolc méterről a kapus lábai között talált a hálóba. Megint eltelt tíz perc és megint jött a magyar gól. Füzi  a balról érkező Lisztes  felé küldte a labdát, ő pedig tíz méterről erőteljesen a léc alá fejelte. Még ezután is volt gólszerzési lehetőségünk, de az eredmény már nem változott.


Mindenki ünnepelte a győzelmet és tegyük hozzá joggal. Végre szép játék, végre győzelem! Csak az ünneprontók teszik hozzá, hogy ne felejtsük el: ez nem tétmérkőzés volt és nem is számottevő ellenfél. Neki is igazuk van. 
 
Előzmények
Válassz a listából