Előző 736. Európa-bajnoki selejtező, 7. csoport (XI. Európa-bajnokság - Belgium és Hollandia) Következő

Lichtenstein
  0:0  
(0:0)
Magyarország

Időpont: 1999.09.04. Helyszín: ismeretlen
Vezette: Kaldma, észt Nézőszám: 1700
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Bicskei Bertalan 

Góllövők:

Cserék: Fehér Miklós  -> Lendvai Miklós  /46 , Dombi Tibor  -> Sowunmi, Thomas  /60 , Telser -> Ritter /66 , Horváth Ferenc  -> Herczeg Miklós  /76 , T. Beck -> Bicker /83 , M. Frick -> M. Beck /90

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Meglátogattuk a lichtenstein-i csapatot. A hazai 5-0-ra nyert mérkőzés után nem sok kétség volt az eredményt illetően. Természetesen mindenki magyar győzelmet várt. A kapitány pár órával a mérkőzés előtt úgy döntött, négy támadót küld a pályára és Fehér t is a kezdő csapatba tette. A hazaiak erre öt embert állítottak a védelembe.


Az említett változtatás érintette a csapat egészét. Nem tudni pontosan volt-e ennek valami köze ahhoz, ami a pályán történt, illetve ahhoz, hogy tulajdonképpen nem történt semmi. Válogatottunk mereven, görcsösen játszott. Nem volt csapatjáték, hiányzott a lendület, a győzni akarás. Álmosan, bágyadtan, sok hibával tarkítva folyt a találkozó. A szinte értékelhetetlen teljesítményt nyújtó csapatunknak még a hazai amatőr gárda is egyenrangú ellenfele volt.


Ez volt a magyar foci egyik legnagyobb kudarca, annak ellenére, hogy döntetlen és nem vereség lett a meccs vége.
A kapitány az első félidőben mutatott játék miatt szégyenét fejezte ki és a játékosok hozzáállására magyarázatul csak annyit mondott: "talán azt hitték, hogy a labda magától is begurúl a kapuba". 
 
Előzmények
Válassz a listából