Előző 712. Világbajnoki selejtező, Európa 3. csoport (16. VB Franciaország) Következő

Magyarország
  1:1  
(1:1)
Norvégia

Időpont: 1997.06.08. Helyszín: Budapest, Népstadion Térkép
Vezette: Elleray, angol Nézőszám: 20000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Csank János 

Góllövők: Rudi/9 , Kovács Zoltán /22

Cserék: Nagy Norbert  -> Szlezák Zoltán  /60 , Mykland -> J. Flo /67 , Leonhardsen -> Solbakken /77 , Sándor Tamás  -> Nyilas Elek  /81 , T-A. Flo -> Ostenstad /82 , Orosz Ferenc  -> Dragóner Attila  /86

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

A selejtezőben az első mérkőzésünkön otthon elért háromgólos győzelmük után, most hozzánk látogattak a norvégok. Nekünk nagyon kellett a győzelem, ha szerettünk volna tovább jutni. ...és szerettünk volna.


Az elején nagyon "belekezdtek" a vendégek. De miután megszerezték a vezető gólt kicsit csökkentették az iramot. Mi viszont rákapcsoltunk és kimondottan szép játékkal hoztuk nehéz helyzetbe őket. Nem csak egyenlítettünk, de határozottan jobban is játszottunk mint a norvégok. Labdarúgóink mindent beleadtak, de sajnos nem sikerült megszerezni a vezetést.
A második játékrészben már kicsit visszafogottabb volt a mérkőzés. A vendégek csak a döntetlen megőrzésére törekedtek, a mi támadásainkban pedig már nem volt annyi átütő erő, hogy változtatni tudjunk az eredményen.


Európa egyik legjobb válogatottjától sikerült pontot szerezni és ez mindenképpen siker volt. Sajnos a továbbjutásunkra már nem sok remény lehetett, de legalább a játék jó volt.
A kapitány azt mondta:"Biztos vagyok abban, hogy ezzel a játékkal a következő ellenfelünket legyőzhetjük." Nem volt igazán kockázatos kijelentés, ha figyelembe vesszük, hogy a következő ellenfél Málta csapata. (Persze lehet, hogy ő a világbajnoki selejtezők soron következő mérkőzésére Svájcra gondolt.) 
 
Előzmények
Válassz a listából