Előző 711. Világbajnoki selejtező, Európa 3. csoport (16. VB Franciaország) Következő

Svájc
  1:0  
(0:0)
Magyarország

Időpont: 1997.04.30. Helyszín: Zürich, Hardturm-stadion Térkép
Vezette: Sundell, svéd Nézőszám: 18000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Csank János 

Góllövők: Türkyilmaz/83

Cserék: Nagy Norbert  -> Szlezák Zoltán  /57 , Kunz -> Chassot /57 , Wicky -> Lombardo /63 , Mracskó Mihály  -> Nyilas Elek  /70 , Chapuisat -> Grassi /74 , Orosz Ferenc  -> Halmai Gábor  /80

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Két éve jártunk svájcban. Akkor európa-bajnoki selejtező mérkőzésen szenvedtünk háromgólos vereséget (3-0). Nem is kívánhattunk jobb alkalmat a visszavágásra mint egy világbajnoki selejtező.


Egészen jól tartotta magát válogatottunk. Nagyon küzdelmes mérkőzésen mindkét csapat előtt nyíltak lehetőségek, de egyik sem tudott gólt elérni. Minden esetre teljesen egyenrangú partnerei voltunk a házigazdáknak. Talán még az sem elfogultság, ha megkockáztatjuk, hogy valamivel jobban is teljesítettünk mint az ellenfél.
Csakhogy nekünk volt egy lényeges hátrányunk velük szemben. Az hogy nem tudtuk elviselni a mérkőzések utolsó perceit. Most sem volt már vissza tíz perc, amikor egy svájci támadásnál a késlekedő védők elől Grassi fejelte el a labdát. De nem is akárhová, hanem a felelőtlenül üresen hagyott Türkyilmaz elé, aki biztos lábbal, nyugodtan lőhetett a kapu bal oldalába.


Mit mondhatnánk többet, mint ahogy a kapitány összegezte a mérkőzés tanulságait:"...még mindig nyolcvan perces csapatom van." 
 
Előzmények
Válassz a listából