Előző 710. Válogatott találkozó Következő

Magyarország
  1:3  
(1:1)
Ausztrália

Időpont: 1997.04.02. Helyszín: Budapest, Népstadion Térkép
Vezette: Albrecht, német Nézőszám: 15000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Csank János 

Góllövők: Aurelio Vidmar/5 , Klausz László /31 , Muscat/88 , Aurelio Vidmar/90

Cserék: Urbán Flórián  -> Illés Béla  /46 , Skoko -> Muscat /46 , Nyilas Elek  -> Dombi Tibor  /60 , Torma Gábor  -> Horváth Ferenc  /71 , Arnold -> Aloisi /74 , Kuttor Attila  -> Plókai Attila  /79 , Balog Tibor  -> Aranyos Imre  /83

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Puskás Ferenc  70. születésnapját ünnepelte a magyar futball. Egy ilyen alkalommal és legfőképpen itthon mindenképpen nyerni kell. Ehhez olyan ellenfelet választottak az illetékesek, akikkel eddig még nem kerültünk szembe. Minden esetre joggal gondolta mindenki, hogy csak a győzelem mértéke lehet kérdéses.


Az első félidőben meglepte csapatunkat a jól játszó vendég együttes. Annyira, hogy rögtön az elején a vezetést is megszerezték. A továbbiakban két egyenrangú ellenfél harcát láthattuk. Félóra múltán sikerült egyenlítenünk, de arra nem látszott esély, hogy előnyt is szerezhetnénk.
A második játékrész megmutatta, hogy a vendégek erőnlétileg sokkal jobb állapotban vannak. Ennek megfelelően egy idő után technikai fölénybe is kerültek. Csak nehezen, nagy odafigyeléssel sikerült megakadályozni, hogy ismét gólt szerezzenek. Az utolsó percekben, mint már több mérkőzésen is, labdarúgóink már azt hitték megúsztuk és még a vége sípszó előtt kiengedtek.
Az ausztrál válogatott az utolsó két perc alatt, két gólt szerzett és így nagyarányú győzelmet aratott.


Ismét el kell mondani az unalomig ismert mondatot: A mérkőzés lefújásig tart! 
 
Előzmények
Válassz a listából