Előző 700. Európa-bajnoki selejtező, 3. csoport (X. Európa-bajnokság - Anglia) Következő

Magyarország
  1:0  
(0:0)
Izland

Időpont: 1995.11.11. Helyszín: Budapest, Fáy utca Térkép
Vezette: Bikasz, görög Nézőszám: 3000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Mészöly Kálmán 

Góllövők: Illés Béla /55

Cserék: Orosz Ferenc  -> Farkasházy László  /75 , Grétarsson -> Stefansson /81 , R. Kristinsson -> Danielsson /84 , Vincze István  -> Nagy Tamás  /88 , Illés Béla  -> Zombori Zalán  /89

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Szinte hihetetlen és egyben félelmetes is, hogy az előző három találkozón izlandi győzelem született. Most az európa-bajnoki selejtező sorozat végén itthon kellet volna megszakítani ezt a rossz sorozatot.
Érdekesség, hogy a magyar válogatottba minden játékos budapesti csapatból került.


Nem volt szép a mérkőzés. Nagy küzdelem, időnként kínlódás jellemezte, de végül sikerült kiharcolni a győzelmet. Sajnos nagyon olyan érzése volt a nézőknek, hogy két azonos erőt képviselő válogatott nem túl színvonalas találkozóját látja. De legalább most mi voltunk a jobbak!


Végre sikerült legyőzni a "mumust". Ha keservesen is, de megszereztük a győzelmet, ám ezzel is csak a 4. helyen zártunk a csoportban. Egyedül az izlandiakat sikerült megelőznünk. A kudarcokkal teli selejtező sorozat után (már 1996-ban) távozott Mészöly Kálmán  a kapitányi "hídról". Bár erre előzőleg semmi sem utalt, a márciusi MLSZ ülésen megtörtént a felmentés. Hogy az Izland elleni találkozó után miért kellett négy és fél hónapot várni erre a döntésre az rejtély. Az viszont tény, hogy a döntés után az új kapitánynak még két hete sem maradt, hogy a következő mérkőzésre elképzelései szerínt felkészítse csapatát. 
 
Előzmények
Válassz a listából