Előző 681. Válogatott találkozó Következő

Magyarország
  1:2  
(0:2)
Svájc

Időpont: 1994.03.09. Helyszín: Budapest, Népstadion Térkép
Vezette: Gádosi, szlovák Nézőszám: 7000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Verebes József 

Góllövők: Sforza/10 , Subiat/32 , Eszenyi Dénes /75

Cserék: Bánfi János  -> Márton Gábor  /46 , Urbán Flórián  -> Lipcsei Péter  /46 , Détári Lajos  -> Halmai Gábor  /46 , Hamar István  -> Eszenyi Dénes  /46 , Sforza -> Th. Wyss /46 , Balog Tibor  -> Illés Béla  /67 , A. Sutter -> Fournier /76

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

A legutóbbi három alkalommal (1981, 1984, 1989) amikor a svájci válogatott nálunk járt, mindig 3-0-ás vereséggel kellett távozniuk. Egyébként is még soha nem sikerült győzniük, amikor a vendégeink volta. 1940 óta pedig valamennyi találkozónkat figyelembe véve 17 alkalommal szenvedtek vereséget és egyszer sikerült kiharcolniuk a döntetlent.
A statisztikák szerínt tehát jó esélyekkel léphettünk pályára.


De, hogy mennyire óvatosan kell bánni a statisztikákkal amikor következtetéseket akarunk levonni belőlük a jövőre vonatkozólag, azt ez a mérkőzés megmutatta. A tizedik percben már vezettek a vendégek és továbbra is ők irányították a játékot. Még az első félidőben növelték előnyüket.
A szünetben négy cserét hajtott végre a szövetségi kapitány. Ez némileg változtatott a játék képén, de csupán a szépítés sikerült. Bár ebben az esetben ez a szó nagyon disszonánsan csengett.


Újabb kínos hazai vereség. Megszakadt a mérkőzés előtt még oly mutatós sorozat. 
 
Előzmények
Válassz a listából