Előző 586. Válogatott találkozó Következő

Belgium
  2:2  
(1:1)
Magyarország

Időpont: 1984.06.06. Helyszín: Brüsszel, Heysel-stadion Térkép
Vezette: Konrath, francia Nézőszám: 15000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Mezey György dr. 

Góllövők: Ceulemans/18 , Hajszán Gyula /43 , Nyilasi Tibor /59 , Ceulemans/89

Cserék: Garaba Imre  -> Róth Antal  /46 , Gyimesi László  -> Dajka László  /46 , Hajszán Gyula  -> Mészáros Ferenc  /46 , Clijsters -> Lambrichts /46 , Voordeckers -> Czemiatynski /62

Kiállítások: Czemiatynski/63
Kommentár:

A belga csapat is készült az Európa-bajnokság döntő mérkőzéseire és ők is nálunk akarták teljessé tenni a felkészülési munkájukat, akárcsak az előző találkozón fogadott spanyolok. Nem volt tehát akármilyen csapat a vendéglátónk. Legutóbb 1982-ben a világbajnokság csoportmérkőzésén találkoztunk és akkor 1-1-es döntetlen lett az összecsapás eredménye.


Az egész mérkőzés alatt jó teljesítményt mutatott válogatottunk. Biztosan védekeztünk és a támadásokat is okosan szerveztük. A játékunk lendületes, jó iramú volt, csak... Csak a helyzetkihasználásunkkal voltak most is problémák. Igaz, hogy most lőttünk két gólt, de ez a lehetőségeinknek, csak kis részét jelentette. Így is vezettünk az utolsó percig, de sajnos akkor már nem koncentráltunk eléggé, így ez a találkozó is döntetlenre végződött.


Az eredménynek még így is örülhettünk, hiszen idegenben egy erős csapat ellen értük el, de mégínkább örültek a belgák, hogy megúszták vereség nélkül. 
 
Előzmények
Válassz a listából