Előző 563. Válogatott találkozó Következő

Új-Zéland
  1:2  
(1:0)
Magyarország

Időpont: 1982.02.14. Helyszín: Christchurch, City-stadion
Vezette: Fleet, új-zélandi Nézőszám: 20000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Mészöly Kálmán 

Góllövők: W. Rufer/13 , Pölöskei Gábor /50 , Izsó Ignác /65

Cserék: Kiss László  -> Izsó Ignác  /56 , Moldván Miklós  -> Nyilasi Tibor  /57 , Csongrádi Ferenc  -> Várady (Váradi) Béla  /62 , Bright -> MacKay /65 , Simonson -> Malcomson /72

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Ez már a második találkozó volt a két nemzeti gárda történetében. Az elsőre három nappal ezt megelőzően került sor. A szövetségi kapitány arra kérte válogatottat, különösen a csatárokat, hogy a hazaiak kapuja előtt bátrabban és célratöröbben játszanak.
A magyar válogatott a világbajnoki selejtezők küzdelmeiben résztvevő, külföldön játszó labdarúgók nélkül lépett pályára.


Végig támadtunk a mérkőzésen, számtalan helyzetünk is volt, de a vendéglátók minden energiájukkal védekeztek. Szinte mindannyian a kapujuk előtt csoportosultak és két gólnál többre nem futotta válogatottunk erejéből.


Megismétlődött az első találkozó eredménye, sőt a hazaiak gólja most is, mint akkor büntető rúgásból esett. A különbség az volt csupán, hogy most más nevű sípos próbált segíteni a hazaiaknak. Ez annyiban sikerült is, hogy nem szenvedtek nagyobb arányú vereséget. 
 
Előzmények
Válassz a listából