Előző 559. Világbajnoki selejtező Európa 4. csoport (12. VB Spanyolország) Következő

Magyarország
  3:0  
(1:0)
Svájc

Időpont: 1981.10.14. Helyszín: Budapest, Népstadion Térkép
Vezette: Talat, török Nézőszám: 65000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Mészöly Kálmán 

Góllövők: Nyilasi Tibor /23 , Nyilasi Tibor /50 , Fazekas László /59

Cserék: Elsener -> Elia /36 , Kiss László  -> Kerekes Attila  /65 , Barberis -> Lüthi /70

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

A svájciak pár napja győzték le otthonukban a románokat, akik ellen mi csak 0-0-át játszottunk, tehát érthető volt a mérkőzés előtti bizakodásuk. Ráadásul, ha sikerül most győzniük, akár elsők is lehetnek a csoportban. Természetesen nekünk is a csoportelsőség volt a célunk, tehát jó mérkőzésre lehetett számítani.


Igyekeztünk minél előbb a vendégek tudtára adni, hogy itt nem sok "babér teremhet" az ő számukra. Alig kezdődött el a találkozó máris látszott, hogy nagyszerűen hárítjuk minden próbálkozásukat. A félpályán is alig-alig tudtak átjönni. A középpályásaink viszont a megszerzett labdákkal ügyesen indították harcba a csatárokat. A félidő közepén megszereztük a vezetést és ettől kezdve egyre nagyobb fölénybe kerültünk.
A második félidőben folytatódott az, amit a szünet megszakított, vagyis az erőteljes magyar támadások. Az első negyedórában újabb két gólt helyeztünk el a "helvétek" kapujába és ezzel magabiztos győzelmet arattunk.


Ezzel a győzelemmel lépéselőnybe került a magyar válogatott a riválisok előtt! Már-már fél lábbal a világbajnokságon érezhettük magunkat. 
 
Előzmények
Válassz a listából