Előző 547. Válogatott találkozó Következő

Magyarország
  1:1  
(1:0)
Ausztria

Időpont: 1980.06.04. Helyszín: Budapest, Népstadion Térkép
Vezette: Lattanzi, olasz Nézőszám: 30000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Mészöly Kálmán 

Góllövők: Kiss László /13 , Jara/75

Cserék: Pospischil -> Pregesbauer /46 , Schachner -> Steinkogler /46 , Kiss László  -> Esterházy Márton  /60 , Csongrádi Ferenc  -> Kuti László  /64 , Hattenberger -> Pichler /67 , Nyilasi Tibor  -> Soós István  /76 , Prohaska -> Jurtin /85

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Ünnepi hangulatban kezdődött a találkozó. Krankl 50. válogatottságát ünnepelték a "sógorok", a kezdőrúgást pedig nem akárki, hanem Edson Arantes do Nascimento, közismertebb nevén Pelé végezte el.


A mérkőzés első tíz percében a magyar válogatott kicsit olyan benyomást keltett, mintha még az öltözőben maradt volna. Az osztrák játékosok, az ünneplő Krankl vezetésével igencsak megkavarták a védelmünket. Amikor azután magunkra találtunk, egy fejes góllal azonnal sikerült megszereznünk a vezetést. A félidő további részében kiegyenlítetté vált a küzdelem, sőt.
A második félidő elején a vendégek kerültek fölénybe és sikerült egyenlíteniük is. A küzdelem végén lendületesen, de sajnos eredménytelenül hajrázott csapatunk.


A végül elért döntetlen semmiképpen sem tekinthető kudarcnak. Ezután a mérkőzés után már nem volt akadálya, hogy Mészöly Kálmán t az MLSZ véglegesen szövetségi kapitánynak nevezze ki. 
 
Előzmények
Válassz a listából