Előző 517. Válogatott találkozó Következő

Magyarország
  2:1  
(1:0)
Lengyelország

Időpont: 1977.04.13. Helyszín: Budapest, Népstadion Térkép
Vezette: Einbeck, NDK-beli Nézőszám: 15000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Baróti (Kratochvill) Lajos 

Góllövők: Nyilasi Tibor /39 , Nawalka/47 , Nyilasi Tibor /75

Cserék: Wawrowski -> Dziuba /34 , J. Wyróbek -> Nawalka /46 , Kovács István  -> Fazekas László  /72 , Terlecki -> Nowak /74

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Folytatódtak a felkészülési mérkőzések.
A lengyel csapat komoly játékerőt képviselő ellenfél, még akkor is, ha eddig soha nem sikerült Magyarországon legyőzniük bennünket. Eddig kilencszer fogadtuk a válogatottjukat és minden alkalommal mi győztünk. A gólkülönbség is bíztató 38-5.


Az első félidőben egyértelműen jobban játszottunk mint ellenfelünk, sőt kimondottan jól. Szervezetten összehangoltan támadtunk és védekeztünk. Látványos, gyors, lendületes labdarúgást mutattunk be. A szurkolók elégedettségét csak fokozta, hogy gólt is szereztünk és vezetéssel zárhattuk a játékrészt.
A második félidő kezdete után a vendégek gyorsan kiegyenlítettek, de ettől függetlenül is mintha egy másik magyar csapat lépett volna pályára. Eltünt a lendület, az energia lényegesen visszaesett a csapat. Természetesen ennek következtében feljöttek a lengyelek és nagyon szorongattak. A győzelmet végül annak köszönhettük, hogy a középpályás sorunk végig hajtott, küzdött, védekezett, támadott, a hátán cipelte a válogatottat, sőt gólt is lőtt.


A szovjetek elleni sorsdöntő VB selejtezőre készülő válogatottunk bíztató benyomást keltett, de maradtak még bőven "kiigazítani" valók.
A szovjet szövetségi kapitány is megnézte a találkozót és megállapította, hogy az elmúlt fél évben a görögök elleni első selejtező mérkőzés óta sokat fejlődött a válogatott. Különösen Nyilasi  játékát dícsérte. 
 
Előzmények
Válassz a listából