Előző 393. Válogatott találkozó Következő

Lengyelország
  0:2  
(0:2)
Magyarország

Időpont: 1962.09.02. Helyszín: Poznan, Warta-stadion Térkép
Vezette: Lukjanov, Szovjet Nézőszám: 40000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Baróti (Kratochvill) Lajos 

Góllövők: Tichy Lajos /11 , Göröcs János /36

Cserék: Musialek -> Gajda /46 , Sipos (Sipszky) Ferenc  -> Nagy István  /73 , Rákosi Gyula  -> Monostori II. Tivadar  /77 , Faber -> Galeczka /80

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

A hazaiak mögött jó sorozat állt: zsinórban öt meccsen nem találtak legyőzőre. Nagyon készültek tehát a magyarok ellen is. Különösen, hogy 1939 óta nem tudtak nyerni ellenünk. (Összesen 16-szor találkoztunk és 15-ször miénk lett a győzelem.)


A mérkőzésen végig jobban játszottunk. Védelmünk remekül helytállt és a csatárok is veszélyesen támadtak. Mindjárt a mérkőzés kezdete után megkezdődtek rohamaink is amelyeket a hazai védelem csak nehezen tudott hárítani. Az egyiket szabálytalanul és az emiatt megítélt büntetőből megszereztük a vezetést. Ezután egy lengyel akció következett. A balszélső legalább ötméteres lesen kapta a labdát és a gólját a játékvezető nem is adta meg. A tiltakozás óriási volt, de mint álltalában most is hiába, maradt az eredmény.
Miután második gólunkat is megszereztük megnyugodtak a csapatok. Annyira, hogy a mékőzés második félideje szinte izgalmat kiváltó esemény nélkül telt el. 
 
Előzmények
Válassz a listából