Előző 390. Világbajnoki Csoportmérkőzés Európa, 4. csoport (7. VB Chile) Következő

Magyarország
  0:0  
(0:0)
Argentína

Időpont: 1962.07.06. Helyszín: Rancagua, Nincs stadion
Vezette: Yamasaki, Perui Nézőszám: 5000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Baróti (Kratochvill) Lajos 

Góllövők:

Cserék: nem volt csere

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Ekkor találkoztunk előszőr Argentína válogatottjával. Az argentinoknak létkérdés lett volna a győzelem. Nekünk viszont egy döntetlen is a csoport elsőséget jelenthette.


Ennek megfelelően az argentínok nem akarták a véletlenre bízni a döntést. Iszonyatos ruhamokkal törtek a kapunk ellen, szinte pillanatnyi szünet nélkül. De szerencsére a védelem, élen Grosicscs al az első pillanatoktól kezdve a helyén volt.
Amikor néha-néha lehetőségünk volt veszélyes ellentámadásokat vezettünk, hiszen a folytonos támadások miatt fellazult argentín védelem nem tudott nagy ellenállást kifejteni.
Lényegesen rontotta viszont esélyeinket, hogy még a 18. percben egy ilyen ellentámadásnál Göröcs  megsérült. Villámgyors kiugrással teljesen egyedül száguldott az ellenfél kapuja felé, már lövésre lendült a lába. Hírtelen a combjához kapott és lesántikált. Bár később, a második félidőben visszatért a pályára, már inkább csak figyelte a játékot, hiszen még a labdába sem igen tudott rúgni a fájdalmai miatt.
Így a mérkőzés nagy részében tíz emberrel kellet ellenállni az argentín ostromoknak, de sikerült. Bár ellenfelünk játszott fölényben, azt is megállapíthattuk, hogy nekünk több gólhelyzetünk volt.


A döntetlennel csoportelsőként léptünk tovább a legjobb nyolc közé. 
 
Előzmények
Válassz a listából