Előző 173. Válogatott találkozó Következő

Németország
  3:1  
(1:1)
Magyarország

Időpont: 1934.01.14. Helyszín: Frankfurt, Nincs stadion
Vezette: Baert, Belga Nézőszám: 40000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Nádas Ödön 

Góllövők: Bíró (Bier) Sándor /16 , Polgár (Pignitzky) Gyula /29 , Stubb/52 , Conen/80

Cserék: Titkos (Titschka) Pál  -> Tőrös I. (Turner) István  /13 , Haringer -> Schäffer /30

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

A szokatlanul korai, januári időpont nem volt szerencsés a magyarok számára. Sárosi , Avar  és Korányi I.  betegség miatt kimaradtak a csapatból. A helyszínül szolgáló stadion szokatlanul széles (70 m) volt.


Nem mondhatni, hogy jól kezdődött a találkozó. Titkos  már az 5. percben megsérült, tíz percre rá le is kellett cserélni. Ezt csak tetézte, hogy percek múlva egy német támadás után Bíró  szerezte meg a vezetést, sajnos öngóllal. A pech széria látszott folytatódni akkor is, amikor Polgár  neki futott a javunkra megítélt büntetőnek. A rúgás pillanatában ugyanis megcsúszott, de a labda végül mégis a német kapuban kötött ki. A második félidőben mi uraltuk a pályát, támadtunk és kaptunk két gólt. Akcióinkból hiányzott az átütőerő, a lendület, sokak szerínt hiányzott Titkos. 


Az elemzők szerín a lehetetlen időponton és a pech szérián kívül összeállítás beli gondok is akadtak. Polgár  volt a középcsatár. Ugyanez a csapat Teleki vel, mint középcsatárral 3-1-re verte a franciákat és 5-1-re a hollandokat, sajnos ezek nem hivatalos válogatott mérkőzések voltak. Teleki  mellőzése most is, mint már oly sokszor a válogatott kárára volt. 
 
Előzmények
Válassz a listából